Στο δρόμο της ιατρικής αποκατάστασης ο Θύμιος Μπουγάς

Ο συντονιστής του Forum «Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος», Τάκης Αλεξανδράκης μαζί με το Θύμιο Μπουγά.

Ο 39χρονος από τον Πύργο, με τη βοήθεια των εθελοντών του Forum «Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος», βρίσκεται στην Αθήνα.

Από: patrisnews.com

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται όλες οι ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις ώστε να ακολουθήσει στην συνέχεια η ιατρική αποκατάσταση του Θύμιου Μπουγά.

Ο 39χρονος από τον Πύργο, με τη βοήθεια των εθελοντών του Forum «Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος», βρίσκεται στην Αθήνα όπου πραγματοποιεί καθημερινά επισκέψεις σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρικά κέντρα με γιατρούς και επιστημονικές ομάδες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την αποκατάστασή του.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι απαιτούμενες εξετάσεις, κυρίως ενδοστοματικές ακτινογραφίες, ώστε οι γιατροί να έχουν μια πρώτη εικόνα για να σχεδιάσουν στη συνέχεια τις κατάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις και το μοντέλο θεραπείας που πρόκειται να ακολουθήσει ο Θύμιος Μπουγάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» οι γιατροί που εξέτασαν τον Θύμιο φάνηκαν αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι, καθώς διαπίστωσαν ότι υπάρχει ικανοποιητική οστική μάζα στο πρόσωπό του, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις επεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, που έχει αναλάβει και το συντονισμό των ενεργειών, θα είναι στο πλευρό του Θύμιου όπως και το Mediterraneo Hospital,  που προσφέρθηκαν να αναλάβουν όλες τις εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις που θα χρειαστούν οι θεράποντες ιατροί του, ενώ αν κριθεί απαραίτητο θα συνδράμουν και πανεπιστημιακοί ιατροί .

Για την αποκατάσταση της μετατραυματικής βλάβης  στο πρόσωπο του Θύμιου, προσφέρθηκαν οι έμπειροι γιατροί της  Γναθοπροσωπικής Κλινικής του Αττικού Νοσοκομείου, Νικόλαος Λεφαντζής και Ιωάννης Παπαδιόχος και η επίσης ειδικευμένη επιστημονική ομάδα που αποτελείται από τους καθηγητές:

Ευάγγελο Μενενάκο, Καθηγητή Χειρουργικής – Διευθυντή  Έ Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ

Νικόλαο Παπαδογεωργάκη, Ομότιμο Καθηγητή Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής ΕΚΠΑ

Νικόλαο Παπαδόπουλο, Καθηγητή Πλαστικής Χειρουργικής – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ηλία Γεωργάλα, Καθηγητή οφθαλμολογίας ΕΚΠΑ.

Ακόμα, σύμφωνα με το εθελοντικό Forum «Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος», το Θύμιο Μπουγά επιθυμούν να βοηθήσουν ο Πλαστικός Χειρουργός, Σταύρος Σαμαράς, ο A.E. Καθηγητής- Ωτορινολαρυγγολόγος -Επιστημονικός Συνεργάτης Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Σπύρος Παπασπύρου, ο Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής, Μιχάλης Μούγιας με το επιτελείο της  Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», η Οφθαλμοπροσθετικός και Οπτικός, Ειρήνη Καπώλη, η Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος, Αγλαΐα Βράνου, η Αναισθησιολόγος, Χριστίνα Χαλκιά και η Ψυχολόγος, Γεωργία- Τάνια Καραλιόλιου.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail