Το γραφείο του Ζελένσκι απείλησε να καταστρέψει τη γέφυρα της Κριμαίας

RIA Novosti / Vitaly Timkiv
Freepen.gr - Η ουκρανική ηγεσία σχεδιάζει να καταστρέψει τη γέφυρα της Κριμαίας, δήλωσε σε συνέντευξή της στον Guardian ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «παράνομη» την αρτηρία μεταφοράς που συνδέει τη χερσόνησο με την υπόλοιπη Ρωσία και δήλωσε τη μεγάλη στρατιωτική σημασία της διάβασης.

«Τέτοιες εγκαταστάσεις πρέπει να καταστραφούν», είπε ο Podolyak.

Ταυτόχρονα, δε διευκρίνισε πώς θα μπορούσε ο ουκρανικός στρατός να προσπαθήσει να επιτεθεί στη γέφυρα της Κριμαίας.

Στο Κίεβο, περισσότερες από μία φορές απείλησαν με απεργίες στη γέφυρα της Κριμαίας. Έτσι, ο Αλεξέι Αρέστοβιτς, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Βλαντιμίρ Ζελένσκι, είπε ότι η επίθεση θα ακολουθήσει «μόλις εμφανιστεί η πρώτη τεχνική πιθανότητα».

Το πρόβλημα όμως για την ουκρανική πλευρά είναι πως μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει ότι παρέλαβε αντίστοιχα όπλα από τη Δύση και συνεπώς της δόθηκε το ok για να χτυπήσει τη γέφυρα, κάτι που ίσως θα είχε αλυσιδωτές αντιδράσεις.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail