Κίνδυνος για την Ελλάδα από τη Λιβύη - Ο Ακίλα Σαλέχ μιλά για παραγωγική συνάντηση με τον Ερντογάν

Freepen.gr - Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Λιβύης, Ageela Saleh δήλωσε ότι είχε μια «πολύ παραγωγική» συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, Recep Tayyip Erdoğan, κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τη Yeni Shafak, ο Σάλεχ είπε πως ήθελε υποστήριξη από την Άγκυρα για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Λιβύης. Πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ερντογάν για την κατάσταση στη Λιβύη.

Η επίσκεψη του Σάλεχ πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Μουσταφά Σεντόπ.

Ο Λίβυος Πρόεδρος επεσήμανε πως οι τουρκικές εταιρείες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία ανοικοδόμησης της Λιβύης. «Πρέπει να συνεργαστούμε με αυτές τις εταιρείες για να ολοκληρώσουμε τα παλιά τους συμβόλαια, ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν ξανά στην ανοικοδόμηση της Λιβύης», τόνισε ο Σαλέχ.

Υπογραμμίζοντας τον ρόλο των τουρκικών εταιρειών στην ανάπτυξη της Λιβύης, ο Σάλεχ πρόσθεσε ότι θέλουν να ανεβάσουν τις σχέσεις με την Άγκυρα στο επόμενο επίπεδο.
 


«Κατά τη γνώμη μου, κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, μπορέσαμε να του εξηγήσουμε την εικόνα της Λιβύης στον Ερντογάν πολύ ξεκάθαρα. Του μεταφέραμε πως το πιο σημαντικό είναι να διατηρηθεί η ενότητα και η εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης. Ο Πρόεδρος είπε ότι θα καταβάλουν όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για τη σταθερότητα και την ευημερία της Λιβύης», σημείωσε ο Σάλεχ.

Ανέφερε ακόμη πως είχε επίσης μια πολύ παραγωγική συνάντηση με τον Sentop για τη συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων στη Λιβύη.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετές τουρκικές εταιρείες στη Λιβύη και οι συμβάσεις τους εξακολουθούν να ισχύουν, αλλά η πλειονότητα τους δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τα έργα τους. Τόνισε ότι κύριος στόχος του είναι να φέρει τις σχέσεις Τουρκίας-Λιβύης στο προηγούμενο επίπεδο.

«Πιστεύουμε ότι η [λιβυκή] κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να εκπληρώσει αυτό το καθήκον μαζί μας [το Κοινοβούλιο]. Για να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τα παλιά της συμβόλαια, πρέπει να κάτσουν να μιλήσουν με τις τουρκικές εταιρείες και να συνεργαστούν ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν ξανά στην ανοικοδόμηση της Λιβύης», είπε.

«Όταν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα παρουσιαστεί στο Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας (HCS), καθώς και στο Λιβυκό Κοινοβούλιο. Φυσικά, μετά τη συγκρότηση εκλογικής επιτροπής, όλη αυτή η δουλειά θα τεθεί σε δημοψήφισμα και θα υποβληθεί στην εκτίμηση του λιβυκού λαού», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail