Οι ΗΠΑ εξηγούν γιατί η Ουκρανία δεν αποκτά πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς

A US Army Tactical Missile System (ATACMS) launched duirng a drill in South Korea. ©South Korean Defence Ministry
Freepen.gr - Η Ουάσιγκτον δεν προμηθεύει το Κίεβο με πυραύλους ATACMS μεγαλύτερου βεληνεκούς, επειδή οι περισσότεροι ρωσικοί στόχοι βρίσκονται εντός εμβέλειας άλλων όπλων, εξήγησε ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Η αξιολόγηση έγινε την Τετάρτη από τον υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα πολιτικής, Κόλιν Καλ, καθώς ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης για την στρατιωτική βοήθεια που παρέχεται στην Ουκρανία.

"Είναι η εκτίμησή μας ότι δε χρειάζονται επί του παρόντος το ATACMS να εξυπηρετεί στόχους που σχετίζονται άμεσα με τον τρέχοντα αγώνα" , είπε. "Είναι η κρίση μας αυτή τη στιγμή ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στο GMLRS, όχι στο ATACMS".

Και οι δύο τύποι πυραύλων μπορούν να εκτοξευθούν από τους αμερικανικούς εκτοξευτές M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) και M270 Multiple Launch Rocket System (MLRS), τους οποίους οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προμηθεύσει στην Ουκρανία.

Τα βλήματα Guided Multiple Launch Rocket System (GMLRS) εκτοξεύονται σε σάλβο, είναι μικρότερα και έχουν εμβέλεια έως και 80 χλμ.

Το MGM-140 Army Tactical Missile System (ATACMS) είναι ένας μεγαλύτερος βαλλιστικός πύραυλος τακτικού επιπέδου που μπορεί να ταξιδέψει έως και 300 χλμ.

Η Ουκρανία έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι θέλει πυρομαχικά ATACMS από τις ΗΠΑ για να δεσμεύσει ρωσικούς στόχους πίσω από την πρώτη γραμμή. Ένα από τα αντικείμενα που ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι ήθελαν να καταστρέψουν είναι η γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με την ηπειρωτική Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail