Μέσα στη Μαύρη Τρύπα - Έξι μήνες πολέμου χωρίς τέλος

Ο πόλεμος στην Ουκρανία σέρνεται εδώ και έξι μήνες χωρίς να διαφαίνεται τέλος. Η Ρωσία προχωρά αργά και συστηματικά, ενώ ο ουκρανικός στρατός προσγειώνεται στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας. Συνολικά, η Ρωσία κερδίζει τον πόλεμο, αν και η πρόοδος είναι αργή.

James Rickards - dailyreckoning.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ρωσία πιθανότατα θα κινηθεί στη συνέχεια για να καταλάβει την Οδησσό, ένα στρατηγικά βασικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας. Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει πυραυλικές επιθέσεις στην Οδησσό τις τελευταίες ημέρες. Εάν η Ρωσία κατακτήσει τελικά την Οδησσό, αφαιρεί την πρόσβαση της Ουκρανίας στη θάλασσα, καθιστώντας την ουσιαστικά εντελώς κλειστή.

Αλλά δε φαίνεται να υπάρχουν σχέδια για επικείμενη ρωσική επίθεση στην Οδησσό. Εν πάση περιπτώσει, μια ειρηνευτική διευθέτηση κατόπιν διαπραγματεύσεων δε φαίνεται πουθενά. Καμία πλευρά δε θα δεχτεί τις απαιτήσεις της άλλης.

Εν τω μεταξύ, βόμβα αυτοκινήτου σκότωσε την κόρη του «εγκεφάλου του Πούτιν» το περασμένο Σαββατοκύριακο κοντά στη Μόσχα. Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν είναι ένας ένθερμος Ρώσος εθνικιστής του οποίου η σκέψη λέγεται ότι επηρέασε τον Πούτιν. Η κόρη του σκοτώθηκε από την έκρηξη, αν και πολλοί υποψιάζονται πως ήταν ο στόχος.

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για την επίθεση, κάτι που η Ουκρανία αρνείται. Το πώς θα αντιδράσει η Ρωσία μένει να φανεί.

Τι είναι το Endgame;

Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται χωρίς να διαφαίνεται τέλος, δεν υπάρχει επίσης τέλος στη ροή της βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία. Είναι μια δέσμευση ανοιχτού τύπου χωρίς σαφώς καθορισμένο στόχο.

Τόσο το Δημοκρατικό όσο και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα υποστηρίζουν τις δαπάνες, με εξαίρεση μια μειοψηφία που υβρίζεται ως "υποκείμενο" και "απολογητής" του Πούτιν.

Οι υποστηρικτές μιλούν για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, αλλά η Ουκρανία είναι μια διεφθαρμένη ολιγαρχία που είναι εξίσου διεφθαρμένη με τη Ρωσία. Απέχει πολύ από ένα πρότυπο δημοκρατίας.

Αλλά η βοήθεια είναι για καλό σκοπό, λένε. Βοηθάμε να νικηθεί η επιθετικότητα και βοηθούμε ένα πιο αδύναμο έθνος να σταθεί απέναντι σε έναν πολύ ισχυρότερο επιθέμενο.

Λοιπόν, αυτό είναι εντάξει, αλλά υπάρχει ελάχιστη έως καθόλου επίβλεψη για την επίβλεψη των μεταφορών. Πού πηγαίνει η βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία;

Η βοήθεια κλέβεται από την κορυφή ή εκτρέπεται σε διεφθαρμένους αξιωματούχους. Τα αγαθά συχνά κλέβονται και μεταπωλούνται στη μαύρη αγορά. Τα όπλα πωλούνται επίσης στη μαύρη αγορά. Συνολικά, πολύ περιορισμένα ποσά βοήθειας διατίθενται πραγματικά στην πολεμική προσπάθεια.

Τεράστια διαφθορά

Ένας Ουκρανός εθελοντής που πολεμά στο Ντονμπάς είπε:

Στην Ουκρανία, οι άνθρωποι εξαπατούν ο ένας τον άλλον ακόμη και στον πόλεμο. Παρακολούθησα τις ιατρικές προμήθειες που μας δωρίστηκαν να αφαιρούνται. Τα αυτοκίνητα που μας οδήγησαν στη θέση μας ήταν κλεμμένα. Και δεν έχουμε αντικατασταθεί με νέους στρατιώτες εδώ και τρεις μήνες, αν και θα έπρεπε να είχαμε ανακουφιστεί τρεις φορές μέχρι τώρα…

Αν ήξερα πόση απάτη υπήρχε σε αυτόν τον στρατό και πώς θα ήταν όλα για εμάς, δεν θα είχα πάει ποτέ. Θέλω να πάω σπίτι, αλλά αν φύγω, αντιμετωπίζω ποινή φυλάκισης.

Να τι λέει ένας Ουκρανός δημοσιογράφος:

Η διαφθορά που σχετίζεται με την πολεμική βοήθεια είναι συγκλονιστική. Τα όπλα είναι κλεμμένα, η ανθρωπιστική βοήθεια κλέβεται και δεν έχουμε ιδέα πού πήγαν τα δισεκατομμύρια που στάλθηκαν σε αυτή τη χώρα.

Φυσικά, τα χρήματα των φόρων σας πληρώνουν για αυτήν την απάτη.


Θυσία εν καιρώ πολέμου;

Εδώ είναι μια ιδέα για το πού έχουν πάει τουλάχιστον μερικά από τα δισεκατομμύρια. Τον περασμένο μήνα, το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε να δώσει στον εαυτό του μια αύξηση μισθού 70%, ενώ ο στρατός καταρρέει και ο ουκρανικός λαός υποφέρει.


Τόσα πολλά για τις θυσίες εν καιρώ πολέμου. Επιπλέον, οι δυτικοί θαυμαστές του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι τον επαίνεσαν ως σύγχρονο Ουίνστον Τσόρτσιλ, που αντιστέκεται αψηφώντας έναν κακό επιτιθέμενο.

Αλλά ο Ζελένσκι δεν είναι Τσόρτσιλ.

Πέτυχε να παρουσιαστεί ως ένας ισχυρός ηγέτης εν καιρώ πολέμου, αντιστεκόμενος στο μεγάλο, κακό Πούτιν. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι ένας διεφθαρμένος ολιγάρχης με εκατομμύρια δολάρια κρυμμένα στις υπεράκτιες χώρες. Οι υποκριτικές του ικανότητες έχουν ενισχύσει τις προπαγανδιστικές του προσπάθειες, αλλά δε χρειάζεται πολλή εκπαίδευση για να δεις πόσο ψεύτικος είναι.

Αθώοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, πεθαίνουν υπό την αποτυχημένη ηγεσία του και την αδυναμία του να συμβιβαστεί με τον Πούτιν πριν ξεκινήσει η εισβολή.

Ο αληθινός στόχος των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Αλλά ο ίδιος δημοσιογράφος που παραπονέθηκε για την εκτεταμένη διαφθορά έχει καταλάβει την πραγματική στρατηγική των ΗΠΑ στην Ουκρανία:

Είναι προφανές πως οι ΗΠΑ δε θέλουν η Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο. Θέλουν μόνο να κάνουν τη Ρωσία αδύναμη. Κανείς δε θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, αλλά οι χώρες που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ σαν παιδική χαρά θα χάσουν.

Αυτό ακριβώς είναι. Οι ΗΠΑ δεν έχουν ζωτικό συμφέρον για την Ουκρανία για το οποίο αξίζει να μπουν σε πόλεμο. Ο πραγματικός στόχος τους είναι να αποδυναμώσει τη Ρωσία μέσω ενός παρατεταμένου πολέμου στην Ουκρανία. Όσο περισσότερο καθυστερεί, τόσο το καλύτερο, ανεξάρτητα από το πόσοι Ουκρανοί πρέπει να πεθάνουν στη διαδικασία.

Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να πολεμήσουν τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.

Αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολικά κυνικό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Είναι απλώς μια αντικειμενική αξιολόγηση που βασίζεται στα γεγονότα επί τόπου. Αλλά μην παίρνετε τα λόγια μου για αυτό.

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin, «θέλουμε να δούμε τη Ρωσία αποδυναμωμένη σε βαθμό που να μην μπορεί να κάνει τα πράγματα που έκανε όταν εισέβαλε στην Ουκρανία».

Οι κυρώσεις είναι μια πλήρης αποτυχία

Εν τω μεταξύ, το καθεστώς κυρώσεων κατά της Ρωσίας έχει αποδειχθεί πλήρης αποτυχία. Οι κυρώσεις είχαν μηδενικό αντίκτυπο στις ρωσικές προόδους στο πεδίο της μάχης και στους ρωσικούς στόχους στην Ουκρανία. Στην πραγματικότητα, ο Πούτιν έχει κάνει κύκλους γύρω από τις κυρώσεις.

Αντί το ρούβλι να καταρρεύσει, ενισχύθηκε ενόψει των δυτικών κυρώσεων. Και το μποϊκοτάρισμα των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου ήταν άσκοπο επειδή η Ρωσία πούλησε την ίδια ενέργεια στην Κίνα και την Ινδία αντί στην Ευρώπη. Είναι μια παγκόσμια αγορά, τελικά.

Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία εξαρτώνται τόσο από τη ρωσική ενέργεια που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις και ένα ζοφερό χειμώνα χωρίς αυτήν. Η Γερμανία αντιμετωπίζει έναν καταστροφικό χειμώνα κατά τον οποίο τα εργοστάσια θα πρέπει να κλείσουν, τα σπίτια θα πρέπει να μειώσουν τη θερμότητα στους 50 F και τα ζεστά ντους μπορεί να ανήκουν στο παρελθόν.

Όλα οφείλονται στο γεγονός πως η Γερμανία πήρε μια πολιτική απόφαση να ταχθεί στο πλευρό των κλιματικών συναγερμών και των Πρασίνων παρά την έλλειψη επιστημονικών στοιχείων που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς τους. Ως αποτέλεσμα, εξαρτήθηκαν πλήρως από τη Ρωσία.

Όταν η πραγματικότητα συγκρούεται με την ιδεολογία, η πραγματικότητα κερδίζει κάθε φορά. Τώρα η Γερμανία θα πληρώσει το τίμημα. Εν τω μεταξύ, οι παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων και πιθανώς ο λιμός είναι πραγματικές πιθανότητες αυτόν τον χειμώνα, επειδή ουκρανικά και ρωσικά σιτηρά δε θα παραδοθούν.

Η τραγωδία είναι ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί αν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είχαν εγγυηθεί στη Ρωσία πως η Ουκρανία δε θα προσκληθεί ποτέ στη συμμαχία. Παρεμπιπτόντως, αυτό δεν αποτελεί υπεράσπιση της εισβολής του Πούτιν, την οποία καταδικάζω. Είναι απλώς πραγματικότητα.

Τώρα ο κόσμος ζει με τα αποτελέσματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail