Η Ουκρανία περίμενε ρωσική εισβολή

Freepen.gr - Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι η Ουκρανία περίμενε και προετοιμαζόταν για μια ρωσική εισβολή. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις [AFU] τέθηκαν εκ των προτέρων σε επιφυλακή και μπόρεσαν να απωθήσουν εν μέρει τις ρωσικές δυνάμεις.


Οι επιτυχημένες ενέργειες της AFU συνέβαλαν στην άρνηση της Λευκορωσίας να συμμετάσχει ανοιχτά στον πόλεμο από την πλευρά της Ρωσίας. Αν κρίνουμε από τους χάρτες, ήταν το τρίτο μέρος που επρόκειτο να χτυπήσει το Κίεβο. Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, δεν υπήρχε κανένας άλλος εκτός από τη Λευκορωσία να συμμετάσχει προς αυτή την κατεύθυνση. Το Μινσκ αρνήθηκε να επιτεθεί επίσημα στην Ουκρανία. Ωστόσο, αυτό δεν επέτρεψε στη Λευκορωσία να αποφύγει τις κυρώσεις.

Επίσης, η επιτυχία της AFU κατέστησε δυνατή την απόκρουση της πίεσης των ρωσικών δυνάμεων προς την κατεύθυνση της Οδησσού. Αν και το Snake Island ήταν υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων, η απόβαση στην Οδησσό δεν πέτυχε. Αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στη γρήγορη δράση των ναρκών στην ακτή. Η Ουκρανία βιώνει αυτήν την στιγμή περισσότερη αρνητικότητα από αυτό. Η κατάσταση με τις εξαγωγές τροφίμων και με περιστασιακά ατυχήματα σε παραλίες (ανατινάσσονται πολίτες από νάρκες) έχει αντίκτυπο.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν αρκετά αποτελεσματικές στα νοτιοδυτικά του Κιέβου. Στην περιοχή των πόλεων Fastov και Vasylkiv, η άμυνα ήταν αρκετά οργανωμένη. Οι στρατιωτικές μονάδες αποσύρθηκαν αρκετά γρήγορα από τις επιθέσεις με πυραύλους. Αυτό κατέστησε δυνατή την εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και τη διεξαγωγή αμυντικών επιχειρήσεων κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που στάθμευαν στην περιοχή του Κιέβου. Αυτά τα βήματα οδήγησαν στη συνέχεια στο μερικό ξεμπλοκάρισμα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ταυτόχρονα, η AFU έκανε επίσης έναν αρκετά σοβαρό λάθος υπολογισμό, υποτιμώντας την ομάδα της Κριμαίας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και τη φύση των ενεργειών της. Αυτός ήταν ο λόγος για την ταχεία κατάληψη της περιοχής της Χερσώνας. Επιπλέον, στρατεύματα που προελαύνουν προς το έδαφος της DNR έπληξαν τις νότιες θέσεις της ομάδας Ντόνετσκ της AFU. Αυτό συνέβαλε στην ταχεία προέλαση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και στην περικύκλωση της Μαριούπολης.

Ως αποτέλεσμα, τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η AFU υπολόγιζε σε ένα γενικά πιο ισχυρό χτύπημα από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ταυτόχρονα, οι δυνατότητες του κριμαϊκού σχηματισμού του ρωσικού στρατού υποτιμήθηκαν σημαντικά, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα εδαφικές απώλειες.
 
* απόδοση από southfront.org
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail