Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο όπλων για την Ουκρανία

US Army / Cpl. Kyle Burks
Freepen.gr - Η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται να προετοιμάζει τη μεγαλύτερη μεταφορά όπλων στην Ουκρανία μέχρι σήμερα, με αξιωματούχους έτοιμους να εγκρίνουν άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων πλατφορμών ρουκετών και πυραύλων και πρόσθετων πυρομαχικών.

Το νέο πακέτο βοήθειας θα μπορούσε να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε το Reuters την Παρασκευή, επικαλούμενο τρεις ανώνυμους αξιωματούχους. Θα φέρει τη συνολική βοήθεια ασφαλείας των ΗΠΑ στο Κίεβο σε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που η Ρωσία έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ενώ οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν έχει ακόμη υπογράψει επίσημα τη μεταφορά, η τρέχουσα πρόταση θα αποστέλλει όπλα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων πυρομαχικών για το πυραυλικό σύστημα HIMARS, πυραύλων εδάφους-αέρος NASAMS και έως και 50 Τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113, φέρεται σε «ιατρική» παραλλαγή.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail