Το Κρεμλίνο επισημαίνει την «πραγματική αιτία» της παγκόσμιας αταξίας

oleg_mit / pixabay
Η παγκόσμια σταθερότητα υπονομεύτηκε από το πραξικόπημα του 2014 που ενορχηστρώθηκε από τη Δύση στην Ουκρανία, δήλωσε το Κρεμλίνο


Η αρχική πηγή της σύγχρονης απειλής για την παγκόσμια τάξη ήταν το πραξικόπημα του Μαϊντάν του 2014 στο Κίεβο, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Πεσκόφ αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία ευθύνεται για μια μεγάλη ανατροπή.

«Η πραγματική απειλή για την παγκόσμια τάξη και την κατάσταση στον κόσμο και… στην Ευρώπη προέρχεται από το πραξικόπημα που έλαβε χώρα στην Ουκρανία το 2014, το οποίο ενορχηστρώθηκε προσεκτικά, μεταξύ άλλων, από χώρες του ΝΑΤΟ, παρά τις εγγυήσεις που οι υπουργοί Εξωτερικών από ορισμένες χώρες είχαν παράσχει. Εξ ου και η απειλή και ο κίνδυνος για την παγκόσμια τάξη», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, οι εντάσεις στην Ευρώπη έχουν πυροδοτηθεί από τις επιθετικές πολιτικές του ΝΑΤΟ και την καταπάτηση των συνόρων της Ρωσίας.

«Αυτή η κατάσταση ωριμάζει εδώ και αρκετές δεκαετίες και από πολλές απόψεις τροφοδοτήθηκε από τις επιθετικές πολιτικές που ακολούθησε το ΝΑΤΟ έναντι της χώρας μας καθώς έφερε τις υποδομές του πιο κοντά στη Ρωσία. Αυτό δημιούργησε πρόσθετες απειλές για εμάς», σημείωσε ο Πεσκόφ, εξηγώντας ότι, αντιμέτωπη με μια τέτοια πραγματικότητα, η Μόσχα δεν είχε άλλη επιλογή από το να αναλάβει δράση.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail