Εμφανίζονται οι πρώτες ρωγμές στη σχέση Μπάιντεν-Ζελένσκι. Αλλά γιατί τώρα;

RΕUΤΕRS/Jοnathan Εrnst
Μπορεί να μην το προσέξατε. Η αναφορά, για πρώτη φορά από τον αριστερό Τύπο στις ΗΠΑ που υποστηρίζει τον Μπάιντεν, ότι η διαφθορά υπάρχει και είναι πραγματικό πρόβλημα στη διοίκηση του Προέδρου Ζελένσκι στην Ουκρανία.

Martin Jay - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Το άρθρο, που γράφτηκε από τον κορυφαίο ανταποκριτή εξωτερικών υποθέσεων της Washington Post και βραβευμένο δημοσιογράφο Τόμας Λ Φρίντμαν, αφορούσε στην πραγματικότητα να υπαινιχθεί πως οι σχέσεις μεταξύ του στρατοπέδου Μπάιντεν και του Ζελένσκι δεν ήταν τόσο σταθερές. Ίσως δεν ήταν ποτέ. Αλλά προς το παρόν, αυτή η αφήγηση τροφοδοτείται στο σύστημα –μέσω του Friedman– είναι ότι οι σχέσεις δεν είναι ακριβώς όπως θεωρούνται από τα περισσότερα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Η συγκυρία είναι ενδιαφέρουσα καθώς έχω υποστηρίξει εδώ και καιρό πως οι ΗΠΑ αναζητούν έναν τρόπο να αποστασιοποιηθούν από τον Ζελένσκι και μπορεί κάλλιστα να σκέφτονται πώς να τον απομακρύνουν (ακόμα και με δολοφονία για την οποία θα μπορούσαν να κατηγορηθούν οι Ρώσοι). Το στρατόπεδο Μπάιντεν προετοιμάζει το έδαφος για μια τέτοια κίνηση με αυτό το άρθρο;

Ο Φρίντμαν περιέγραψε την απόφαση του Ζελένσκι να απολύσει τη γενική εισαγγελέα Ιρίνα Βενεντίκτοβα και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας (SBU), Ιβάν Μπακάνοφ, στα μέσα Ιουλίου ως  αστεία υπόθεση που συμβαίνει στο Κίεβο», προσθέτοντας πως δεν είχε δει ακόμη καμία αναφορά στο Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που να «εξηγούν πειστικά» τους λόγους πίσω από τη μεγαλύτερη ανατροπή στην κυβέρνηση του Κιέβου από την αρχή του πολέμου. Στη συνέχεια μας χτυπά με μια βολή.

«Είναι σαν να μην θέλουμε να κοιτάξουμε πολύ προσεκτικά κάτω από την κουκούλα στο Κίεβο, φοβούμενοι τι διαφθορά ή γελοιότητες θα δούμε, όταν έχουμε επενδύσει τόσα πολλά εκεί», έγραψε.

Είναι αυτό μια υπόδειξη κάποιου είδους; Ο Μπάιντεν προειδοποιεί τον Ζελένσκι να καθαρίσει την αυλή του και να κλείσει το καπάκι του κουτιού της επαναπώλησης όπλων των ΗΠΑ στη μαύρη αγορά όπλων, κάτι που συχνά σημαίνει πώληση σε τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία - ή αλλού.

Ή λέει στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης ότι αυτό είναι το θέμα που θα θέλαμε να συνεχίσετε; Σίγουρα, το να ξεκινήσετε με την Washington Post και να χρησιμοποιήσετε κάποιον σαν τον Friedman θα ήταν μια επιδέξια κίνηση μέσων ενημέρωσης για να δημιουργήσετε μια δυναμική στο δεδομένο θέμα του μοσχεύματος που βγαίνει εκτός ελέγχου. Αλλά εξίσου, θα ήταν μια ευφυής κίνηση να στείλουμε ένα μήνυμα στον ίδιο τον Ζελένσκι. Θα μάθουμε σύντομα τις επόμενες εβδομάδες.

Είναι πολύ πιθανό ότι το στρατόπεδο του Μπάιντεν γνώριζε πως ο στρατός της Ουκρανίας πούλησε τεράστιες ποσότητες όπλων που έστειλε στην Ουκρανία και ήταν πολύ ευχαριστημένος με αυτό, εφόσον ο Ζελένσκι έπαιζε μπάλα σε μια σειρά από θέματα που περιστρέφονταν γύρω από το ίδιο θέμα: τον Λευκό Οίκο να παίρνει τις αποφάσεις στα καθημερινά γεγονότα του πολέμου. Αυτό τροφοδοτεί τα χιλιάδες σατιρικά μιμίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζουν τον Ζελένσκι ως κάποιο είδος σκλάβου του σeξ, με εσώρουχα PVC.


Αλλά εδώ είναι τα πέντε σενάρια που εξηγούν τη διαφθορά και τα όπλα που μεταπωλούνται. Ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

↪ Ο Μπάιντεν στέλνει το υλικό και ο Ζελένσκι πουλά το μισό από αυτό στην αγορά όπλων. Τα χρήματα τα κρατά ο Ζελένσκι για λογαριασμό του Μπάιντεν. Ο Ζελένσκι είναι απλώς ένας τραπεζικός διευθυντής του Μπάιντεν του οποίου η οικογένεια έχει πολλές ασαφείς επιχειρηματικές συμφωνίες στη χώρα ούτως ή άλλως.

↪ Ο Μπάιντεν γνωρίζει ότι τα όπλα πωλούνται και ο Ζελένσκι διατηρεί τα κέρδη σε αντάλλαγμα για την τήρηση ορισμένων επιχειρηματικών συμφωνιών που έχει η οικογένεια Μπάιντεν εκεί.

↪ Ο ουκρανικός στρατός πουλάει τον εξοπλισμό και διατηρεί τα κέρδη ο ίδιος και ο Ζελένσκι δεν είναι μέρος του, αν και δίνει σιωπηρή έγκριση σε αυτό.

↪ Τα μετρητά από την μεταπώληση όπλων και επίσης χρήματα από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ φυλάσσονται σε ένα «βρώμικο τραπεζικό λογαριασμό», που ελέγχεται από τον Ζελένσκι, τον οποίο κρατά η οικογένεια Μπάιντεν για τους δικούς της σκοπούς.

↪ Το στρατόπεδο Μπάιντεν χρησιμοποιεί τέτοια κέρδη για να εξοπλίσει και να χρηματοδοτήσει τις δικές του τρομοκρατικές ομάδες στη Μέση Ανατολή ή σε άλλα hotspots στον κόσμο. Αυτά τα βρώμικα χρήματα μπορεί να είναι χρήσιμα για τον Μπάιντεν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ο Ρίγκαν χρησιμοποίησε 30 εκατομμύρια δολάρια από τους Ιρανούς τη δεκαετία του '80, που χρησιμοποιήθηκαν εν μέρει για τη χρηματοδότηση των «Κόντρας» στη Νικαράγουα.

Έχει καταλάβει ο Μπάιντεν ότι ο τρόπος για να εκτραπεί η καταχρηστικότητα από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ είναι να βγούμε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και να δούμε μια δεύτερη φάση αργότερα; Θα μπορούσε γρήγορα να μειώσει τα επίπεδα των στρατιωτικών πακέτων και μετρητών επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με τη λογοδοσία, ενώ κατευθύνει τα μέσα ενημέρωσης στη νέα «απειλή» της Κίνας, η οποία φυσικά κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από αυτόν και την Πελόζι. 

Είναι αυτό το win-win σενάριο όπου μπορεί να συνεχίσει να διοχετεύει δεκάδες δισεκατομμύρια χρήματα των φορολογουμένων των ΗΠΑ στο στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα, του οποίου κάποιες δύσπιστες αμυχές θα μπορούσαν να υποθέσουν ότι δίνουν σε αυτόν και την οικογένειά του τεράστια μίζες σε αντάλλαγμα – ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να να ξεγελάσει το κοινό των ΗΠΑ ότι μια στρατιωτική αντιπαράθεση με την Κίνα βρίσκεται σε εξέλιξη και μόνο αυτός σώζει την Αμερική; 

Αυτό θα πρέπει να τον φέρει καλά στην ενδιάμεση θητεία και ίσως οι ψηφοφόροι να μην παρατηρήσουν τα 5 δολάρια το γαλόνι αερίου και την Αμερική στη βαθύτερη ύφεση από το 1929, σωστά; 

Παρακολουθήστε πολύ προσεκτικά πώς οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι στρέφονται τώρα σιγά σιγά στον Ζελένσκι και αρχίζουν να εξετάζουν την κυβέρνησή του και τις ενέργειές του μέσω πιο ξεκάθαρων, μη ροζ προδιαγραφών. Το "Graft" πρόκειται να γίνει το νέο θέμα της Ουκρανίας για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail