Πείνα στην Αφρική: Η κατάσταση είναι σοβαρή

aga2rk / pixabay
278 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αφρική υποφέρουν από χρόνια πείνα. Αυτό αντιστοιχεί στο 20 τοις εκατό του πληθυσμού της ηπείρου. Συγκριτικά, το δέκα τοις εκατό επηρεάζεται όταν εξετάζεται παγκοσμίως. Σύμφωνα με το Welthungerhilfe, οι κύριοι παράγοντες της πείνας περιλαμβάνουν τους πολέμους, την κλιματική αλλαγή και την πανδημία Covid-19.

Πιο πρόσφατα, η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία επιδείνωσε περαιτέρω τα προβλήματα εφοδιασμού με τρόφιμα. Ακόμη και πριν από αυτό όμως, η κατάσταση σε πολλές αφρικανικές χώρες ήταν σοβαρή, όπως δείχνει αυτός ο χάρτης του Μάρτιν Άρμστρονγκ για το statista.com που βασίζεται στον Παγκόσμιο Δείκτη Πείνας του 2021. Ο δείκτης «μετράει και συγκρίνει ετησίως τη σοβαρότητα της πείνας και του υποσιτισμού στον κόσμο, σε διαφορετικές περιοχές και μεμονωμένες χώρες».

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τρομερή στη Σομαλία, με επτά άλλες χώρες να χαρακτηρίζονται ως "πολύ σοβαρές" - το Τσαντ, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Νότιο Σουδάν, το Μπουρούντι, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τις Κομόρες και τη Μαδαγασκάρη. Μόνο λίγες χώρες μπορούν να ταξινομηθούν ως «χαμηλή» ή «μέτρια» στην κλίμακα σοβαρότητας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail