Το Πεντάγωνο μπορεί να προσπαθούσε να κρύψει τη συμμετοχή του στην ανάπτυξη βιοόπλων στην Ουκρανία - Μόσχα

Sputnik / Ντένις Ασλάνοφ
Η εταιρεία Labyrinth Ukraine και η αμερικανική υπηρεσία διεθνούς ανάπτυξης USAID συμμετέχουν στο στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα των ΗΠΑ και χρησιμοποιούνται από το Πεντάγωνο για να αποτρέψουν τις υποψίες, δήλωσε ο Αντιστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ, επικεφαλής των Στρατευμάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας (RCBZ) του Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε ενημέρωση την Πέμπτη.

«Δώστε προσοχή στην επιστολή του επικεφαλής του Υγειονομικού και Επιδημιολογικού Τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς τη διευθύντρια της εταιρείας Labyrinth Ukraine, Karen Sailors. Σε αυτήν, η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δηλώνει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί με την USAID σχετικά με τη χορήγηση σκευασμάτων εμβολίων στο στρατιωτικό προσωπικό, καθώς και τη συλλογή, επεξεργασία και μεταφορά στην αμερικανική πλευρά πληροφοριών που την ενδιαφέρουν», είπε ο Κιρίλοφ.

Υποστήριξε πως ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να είχε επιλέξει την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ ως συντονιστή των εργασιών προκειμένου να «δώσει το χτύπημα» του αμερικανικού αμυντικού κατεστημένου και να αποφύγει κατηγορίες για ανάπτυξη βιολογικών όπλων λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας της Ρωσίας για τις δραστηριότητες των ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail