Ο Ζελένσκι τρελαίνεται καθώς η Ουκρανία χάνει την πρώτη θέση στα ταμπλόιντ

Freepen.gr - Για άλλη μια φορά, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι έκανε έκκληση στην ομιλία του να αναγνωριστεί η Ρωσία ως κράτος χορηγός της τρομοκρατίας. Πριν από εκείνη τη στιγμή, υπέβαλε το ίδιο αίτημα στις αρχές των ΗΠΑ.

Κάθε μέρα οι δημόσιες εμφανίσεις του Προέδρου της Ουκρανίας συνοδεύονται από ολοένα και περισσότερες παράλογες δηλώσεις, σημειώνει το /southfront.org. Πιθανότατα, ο κύριος λόγος για αυτό είναι η επιθυμία να προσελκύσει περισσότερη προσοχή στο άτομό του.

Εσχάτως, η ατζέντα της Ουκρανίας δεν είναι στην πρώτη θέση με αυτοπεποίθηση όπως ήταν πριν από 2-3 μήνες. Η ειδησεογραφική κάλυψη εστιάζεται όλο και περισσότερο στην αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας και στις συνέπειες των οικονομικών κρίσεων, παρά στην Ουκρανία. Ακόμη και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που στο παρελθόν υποστήριζαν κατηγορηματικά το Κίεβο μιλούν ενάντια στον τρόπο με τον οποίο μάχονται οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας. Οι Ουκρανοί στο εξωτερικό προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους. Με τον ίδιο τρόπο ενεργεί και ο σημερινός πρόεδρος της χώρας τους. Επιπλέον, μπορούμε να δούμε πως δεν είναι πλέον σε θέση να λαμβάνει επαρκείς αποφάσεις υπό πίεση. Το τελευταίο από αυτά είναι να ζητηθεί από την ΕΕ να σταματήσει την έκδοση θεωρήσεων Σένγκεν σε Ρώσους πολίτες.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ελπίζουμε ότι ευρωπαϊκές χώρες εκτός από τη Βαλτική και πιθανώς η Πολωνία θα καταφύγουν σε αυτά τα μέτρα. Συγκεκριμένα, ο Όλαφ Σολτς έχει ήδη εκφράσει τις αμφιβολίες του για τη λήψη αυτής της απόφασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πράγματι, με ένα τέτοιο βήμα, η ΕΕ θα τραβούσε μια γραμμή κάτω από την ύπαρξή της ως οργανισμός απόλυτης ανοχής και κανόνα δημοκρατίας.

Ο Ζελένσκι είναι τώρα μια αντανάκλαση ολόκληρου του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο, εν μέσω των συνεχιζόμενων ήττων στα μέτωπα, απαιτεί μόνο υποστήριξη από τη συλλογική Δύση ενάντια στις ρωσικές ορδές που προελαύνουν στον δημοκρατικό κόσμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail