Οι αντάρτες της Συρίας ξεσηκώνονται κατά της Τουρκίας που θα κοιμηθεί όπως έστρωσε

ΜUΗΑΜΜΑD ΗΑJ ΚΑDΟUR / ΑFΡ
Freepen.gr - Χιλιάδες Σύριοι σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες βγήκαν στους δρόμους την Παρασκευή για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πρόταση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για συμφιλίωση μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Τουρκία έχει αντιταχθεί ένθερμα στον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστηρίζοντας τους εξτρεμιστές τρομοκράτες.

Τα σχόλια του Τσαβούσογλου θεωρήθηκαν ως μια προφανής χαλάρωση της μακροχρόνιας εχθρότητας της Άγκυρας προς την κυβέρνηση του Άσαντ και εξόργισε τη συριακή αντιπολίτευση και τις ανταρτικές ακραίες ισλαμιστικές ομάδες.

Φανατικοί βγήκαν στους δρόμους μετά την προσευχή της Παρασκευής σε μεγάλες βόρειες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των κατεχόμενων από την Τουρκία και των Σύριων υποστηρικτών της πόλεων Azaz, Al-Bab και Afrin, που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα.

«Ως επαναστάτες, είμαστε ενωμένοι εδώ για να απορρίψουμε οποιαδήποτε συμφιλίωση με το καθεστώς, καθώς αυτό σημαίνει καταστροφή και εκτοπισμό εκατομμυρίων Σύριων», δήλωσε ο Γιασίν αλ-Αχμάντ, ένας εκτοπισμένος Σύριος που κατοικεί στην Αλ Μπαμπ.

«Αυτή η συμφιλίωση δεν είναι στα χέρια μας και δεν είναι στα χέρια της Τουρκίας. Για εμάς είναι αυτοκτονία και έγκλημα», πρόσθεσε ο 37χρονος.

Οι διαδηλωτές κραδαίνουν σημαίες της συριακής αντιπολίτευσης και ένα πανό έγραφε: «Καμία συμφιλίωση, η επανάσταση συνεχίζεται».

Ο Τσαβούσογλου είχε πει στους διπλωμάτες την Πέμπτη: «Πρέπει να κάνουμε με κάποιο τρόπο την αντιπολίτευση και το καθεστώς να συμφιλιωθούν στη Συρία. Διαφορετικά, δεν θα υπάρξει διαρκής ειρήνη, αυτό το λέμε πάντα».

Οι διαδηλωτές διαδήλωσαν επίσης στην επαρχία Ιντλίμπ, που ελέγχεται από τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, το πρώην συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, και άλλες ομάδες ανταρτών.

Δεκάδες συγκεντρώθηκαν σε σημείο ελέγχου του τουρκικού στρατού στην περιοχή Μαστούμα της Ιντλίμπ, φωνάζοντας: «Κάτω το (συριακό) καθεστώς» και καταγγέλλοντας τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού.

«Είμαστε κατά της συμφιλίωσης. Δεν θα ξεχάσουμε το αίμα των μαρτύρων, τον πόνο των κρατουμένων και τις σφαγές», δήλωσε ο διαδηλωτής Sanaa al-Ali ξεχνώντας ποιοι είναι εκείνοι που αποκεφάλιζαν, ακρωτηρίαζαν, βίαζαν και σκορπούσαν τον τρόμο στη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail