Τα επίπεδα της ανεργίας στην Ευρώπη - Μια ανάσα από την...κορυφή η Ελλάδα

geralt / pixabay
Freepen.gr - Όπως δείχνει η Anna Fleck της Statista στο παρακάτω infographic, με βάση νέα στοιχεία της Eurostat, τον Ιούνιο του 2022 οι χώρες της ΕΕ (συν το Ηνωμένο Βασίλειο) όπου η ανεργία ήταν πιο διαδεδομένη ήταν η Ισπανία (12,6%), η Ελλάδα (12,3%) και η Ιταλία (8,1%).

Αντίθετα, η Ελβετία (2,0%), η Τσεχία (2,4%), η Πολωνία (2,7%) και η Γερμανία (2,8%) είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά.

Αυτό συγκρίνεται με το μέσο ποσοστό 6,0% για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο είναι μια βελτίωση σε σχέση με τον μέσο όρο 7,2% του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο δεν πρέπει να μας διαφεύγει μια βασική παράμετρος σχετικά με τις εκάστοτε ανακοινώσεις περί ανεργίας και μείωσής της σε επίπεδο στατιστικών, σύμφωνα με την οποία εργαζόμενοι με σημαντική προϋπηρεσία και ένα Α επίπεδο απολαβών εξέρχεται της αγοράς και επανακάμπτει ή αντικαθίσταται με όρους κι αποδοχές αρκετά χαμηλότερου ύψους.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail