Το ΔΙΑΓΟΡΑΣ προσέκρουσε στο λιμάνι της Σάμου

Πρόσκρουση του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” Ν.Π. 12520 σημειώθηκε πρωινές ώρες χθες, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του στον λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου.

Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Πειραιά προς τους λιμένες Λέρου – Πάτμου – Αγ. Κηρύκου – Φούρνων – Βαθέος Σάμου – Χίου – Μυτιλήνης – Λήμνου και Καβάλας, προσέκρουσε με την αριστερή πρυμναία γωνία στον προβλήτα του λιμένα. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση ελασμάτων και μικρής έκτασης ρήγμα σε απόσταση ενός (01) μέτρου από τη θάλασσα, κατά δήλωση του πλοιάρχου, καθώς και φθορά στη ράμπα πρόσδεσης του λιμένα Μαλαγαρίου.

Το “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” προσέδεσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” απέπλευσε προς εκτέλεση του εγκεκριμένου δρομολογίου, με 356 επιβάτες, 81 Ι.Χ.Ε., 2 Φ/Γ και 19 Δ/Κ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail