Οι αμερικανικές εταιρείες βρήκαν τρόπο να συναλλάσσονται κρυφά με τη Ρωσία

chengtzf / pixabay
Freepen.gr - Αμερικανικές εταιρείες που εγκατέλειψαν τη ρωσική αγορά λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία αναζητούν τρόπο κρυφών συναλλαγών με τη Ρωσία μέσω Τουρκίας. Η Yeni Şafak γράφει σχετικά, επικαλούμενη πηγές τουρκικών επιχειρηματικών κύκλων.

Σύμφωνα με αυτούς, πολλές αμερικανικές εταιρείες που θέλουν να παρακάμψουν τις δυτικές αντιρωσικές κυρώσεις προσφέρουν στις τουρκικές εταιρείες να διεξάγουν κοινές επιχειρήσεις με αντάλλαγμα μια συγκεκριμένη προμήθεια. Πηγές του δημοσιεύματος ανέφεραν pvw τους τελευταίους μήνες ο αριθμός τέτοιων προτάσεων έχει αυξηθεί.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι τώρα αμερικανικές εταιρείες διεξάγουν τις δραστηριότητές τους στη διαδρομή Ρωσία-Τουρκία-Ντουμπάι-ΗΠΑ, αγοράζοντας αγαθά από τη Ρωσία.



Οι αμερικανικές εταιρείες που προσφέρουν κοινές εμπορικές συμφωνίες σε τουρκικές εταιρείες καταφεύγουν σε αυτή τη μέθοδο για να καλύψουν τις ζημίες τους στη ρωσική αγορά.

Μεταξύ των κύριων αγαθών που θέλουν να αγοράσουν αμερικανικές εταιρείες από τη Ρωσία είναι πετροχημικά, ορυκτά καύσιμα, πολύτιμα μέταλλα και πέτρες, σιτηρά, σίδηρος και χάλυβας, λιπάσματα, χημικά, προϊόντα νερού και αλκοολούχα ποτά. Σημειώνεται πως μετά την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, χιλιάδες δυτικές εταιρείες βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση.

Η εφημερίδα υπενθύμισε ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζεφ Φλέικ μίλησε για πέντε χιλιάδες αμερικανικές εταιρείες που ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη Ρωσία αναφέροντας την Τουρκία ως διεύθυνσή τους. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν τις αποτελεσματικές υλικοτεχνικές δυνατότητες των εταιρειών της περιοχής, είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail