Τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου της Αμερικής και η Κίνα

Chevron
Η κυβέρνηση Μπάιντεν τον Απρίλιο ενέκρινε την πώληση του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου της χώρας μας στον πλειοδότη. Το έκαναν με τη λογική ότι η διάθεση περισσότερου πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά σε μια εποχή που η Ρωσία έχει ενεργειακό ασφυκτικό φραγμό στην Ευρώπη θα μπορούσε να μειώσει την τιμή της αντλίας της βενζίνης.

Lawrence Kadish - gatestoneinstitute.org - Παρουσίαση Freepen.gr

Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί, καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου και η τιμή του φυσικού αερίου εκτινάχθηκε στα 5 δολάρια το γαλόνι, έχει λάβει ο Λευκός Οίκος μια στρατηγική ενεργειακή απόφαση βασισμένη στην πολιτική και όχι στο τι είναι προς το συμφέρον της χώρας μας για την ασφάλεια - - επειδή η χώρα που συγκαταλέγεται στους υψηλότερους πλειοδότες για τα αποθέματα πετρελαίου μας είναι η Κίνα.

Αυτή είναι η Κίνα που έχει εξαλείψει το Θιβέτ.

Αυτή είναι η Κίνα που ασκεί τη δουλεία, τα βασανιστήρια σε στρατόπεδα εγκλεισμού , την καταναγκαστική εργασία, την παιδική εργασία και τη συλλογή οργάνων σε ζωντανούς κρατούμενους.

Αυτή είναι η Κίνα που έπνιξε τη δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ.

Αυτή είναι η Κίνα που απειλεί την ελευθερία 23 εκατομμυρίων Ταϊβανέζων.

Αυτή είναι η Κίνα που προσπάθησε να σακατέψει ένα αυστραλιανό στρατιωτικό αεροπλάνο που πετούσε πάνω από διεθνή ύδατα.

Αυτή είναι η Κίνα που εκτόξευσε πυραύλους στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας και προσπάθησε να τυφλώσει τους Αμερικανούς πιλότους με ακτίνες λέιζερ.

Αυτή είναι η Κίνα που στριμώχνει την αγορά ορυκτών σπάνιων γαιών, όπως το κοβάλτιο, που απαιτούνται για την κατασκευή ηλεκτρικών μπαταριών, κλέβοντας την αμερικανική τεχνολογία και αγοράζοντας αγροτική γη στις ΗΠΑ, μερική κοντά σε στρατιωτική βάση.

Αυτή είναι η Κίνα που αγόρασε γη μόλις 12 μίλια από μια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Βόρεια Ντακότα, «τη ραχοκοκαλιά όλης της στρατιωτικής επικοινωνίας των ΗΠΑ».

Αυτή είναι η Κίνα που έχει συμμαχήσει με άλλες επιτιθέμενες χώρες, τη Ρωσία και το Ιράν.

Αυτή είναι μια Κίνα που μόλις καθέλκυσε ένα αεροπλανοφόρο που ισούται με αυτά των Ηνωμένων Πολιτειών, και για να τονίσω τον κόσμο, το ονόμασε Fujian για την επαρχία που συνορεύει με τα στενά της Ταϊβάν.

Μπορεί κανείς μόνο να αναρωτηθεί από πού θα προέλθει το καύσιμο που θα τροφοδοτεί τους κινητήρες στροβίλου του, καθώς αυτός ο τεράστιος αερομεταφορέας διεξάγει επιχειρήσεις που απειλούν την ασφάλεια των ασιατών συμμάχων μας ενώ αντιμετωπίζει τον ιστορικό ρόλο της Αμερικής στον Ειρηνικό.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, αντί να πουλάει το πετρέλαιο μας, θα πρέπει να αποθηκεύει τα στρατηγικά μας αποθέματα πετρελαίου σαν να προετοιμάζεται για μάχη: η πραγματικότητα είναι ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας αδήλωτης σύγκρουσης. Αντιπαραθέτει το μέλλον της ελευθερίας και της δημοκρατίας ενάντια σε ένα καθεστώς που έχει ανοιχτά κάθε πρόθεση να αντιμετωπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ασία και αλλού.

Γιατί, λοιπόν, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξαντλεί το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου της Αμερικής ακριβώς την στιγμή που οι ΗΠΑ θα έπρεπε να το διευρύνουν; Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν φαίνεται ότι προσπαθεί να αποδυναμώσει την Αμερική ακριβώς τη στιγμή που η Κίνα γίνεται όλο και πιο επιθετική;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail