Άρχισαν και στη Φινλανδία οι προειδοποιήσεις για το χαρτί τουαλέτας

Licht-aus / pixabay
Freepen.gr - Το αυξανόμενο κόστος ενέργειας σε ολόκληρη την ΕΕ προκαλεί προσωρινές διακοπές στις εγκαταστάσεις παραγωγής και μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις προϊόντων, προειδοποίησε την Παρασκευή η φινλανδική εταιρεία Metsä Tissue.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, η Metsä Tissue χρειάστηκε να περιορίσει την παραγωγή της τόσο στους μύλους Zilina και Kreuzau [Σλοβακία και Γερμανία] για αρκετές ημέρες λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Σύμφωνα με την Metsä Tissue, είναι πιθανό να παγώσει περαιτέρω η παραγωγή καθώς το κόστος ενέργειας συνεχίζει να αυξάνεται. Η εταιρεία προειδοποίησε ότι οι αναγκαστικές στάσεις αναμένεται να επηρεάσουν τους καταναλωτές, καθώς «θα προκύψουν σημαντικά ποσά ημερήσιων απωλειών παραγωγής».

Η εταιρεία λειτουργεί συνολικά εννέα εργοστάσια χαρτιού σε όλη την Ευρώπη και πουλά χαρτί υγείας και χαρτομάντηλα με επωνυμίες όπως η Lambi και η Serla. Ο διευθυντής της σκανδιναβικής αγοράς Jani Sillanpää προειδοποίησε πως τέτοια είδη ενδέχεται να επηρεαστούν.

«Υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν προβλήματα με τους όγκους χαρτιού αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», είπε, προσθέτοντας ότι το αυξανόμενο κόστος παραγωγής μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ακριβότερα χαρτί υγείας και κουζίνας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το γερμανικό βιομηχανικό λόμπι Die Papierindustrie προειδοποίησε πως η έλλειψη φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή χαρτιού υγείας στη Γερμανία.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail