Η χώρα που έκανε ζητιάνο το Νικηταρά, θα αναγνώριζε την αξία αθλήτριας έξω από τα διαφημιστικά στερεότυπα;

H χωρά που έδωσε άδεια επαιτείας σε έναν από τους μεγαλύτερους και από τους πιο ανιδιοτελείς αγωνιστές της επανάστασης του 1821, το Νικηταρά, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι θα αναγνώριζε την άξια μιας αθλήτριας που δεν ταίριαζε στα διαφημιστικά στερεότυπα μόνο μετά από αποτελέσματα.

Ο Νικηταράς συντηρούσε σώμα και προσέφερε το μοναδικό λάφυρο, ένα σπαθί που πείστηκε να πάρει, για την πατρίδα της οποίας η εξουσία τον φυλάκισε και μετά του επέτρεψε να ζητιανεύει ως ανταμοιβή!

Χωρίς τους Νικηταραδες, δε θα υπήρχε κράτος. Χωρίς τις δότες εξουσίες, θα υπήρχε ανεξάρτητο κράτος. Η κάθε χωρά έχει τα πρότυπα και τις εξουσίες που της αξίζουν και μπορεί σε κάθε τομέα διαχρονικά να εμφανίζονται οι εξαιρέσεις που κάνουν τη διαφορά, χωρίς όμως έστω και μια κρίσιμη μάζα, οι εξαιρέσεις θα μείνουν απλώς στην ιστορία μιας χωράς που μακάρι να μη γίνει μια μέρα κι η ίδια ιστορία.
 
Μελίνα Κονταξή, ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail