Η Δύση θα πολεμήσει τη Ρωσία «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό» – τη Μόσχα

wir_sind_klein / pixabay
Freepen.gr - Η Ρωσία «σίγουρα» πολεμά το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, όχι την ίδια την Ουκρανία, ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου του Προέδρου Πούτιν.

Η ηγεσία της Ουκρανίας ξεπούλησε τους δικούς της ανθρώπους για να πολεμήσει για λογαριασμό του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Σεργκέι Κιριένκο, αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Πρόσθεσε ότι τα δυτικά έθνη χαίρονται να βλέπουν τους Ουκρανούς να πεθαίνουν αρκεί αυτό να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

«Κατανοούμε πολύ καλά πως δεν πολεμάμε εναντίον της Ουκρανίας στο ουκρανικό έδαφος και σίγουρα όχι εναντίον του ουκρανικού λαού. Ολόκληρο το μπλοκ του ΝΑΤΟ βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία στην Ουκρανία με τα χέρια των Ουκρανών», είπε ο Κιριένκο σε ομιλία του την Τετάρτη.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κιέβου για τη βία, κατηγορώντας την ότι επέτρεψε στη χώρα και τον λαό της να θυσιαστούν σε μια «θεμελιώδη αντιπαράθεση της δυτικής κοινότητας εναντίον της Ρωσίας».

Το ΝΑΤΟ με χαρά θα πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», όπως λένε οι ίδιοι χωρίς δισταγμό. Γιατί όχι; Δεν τους λυπούνται.

Ο Κιριένκο μιλούσε σε ένα φόρουμ για νέους Ρώσους πολιτικούς επιστήμονες, το οποίο ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα στην περιοχή της Μόσχας. Μιλώντας μέσω σύνδεσης βίντεο, είπε στους παρευρισκόμενους ότι θα εναπόκειται σε αυτούς να βρουν νέες ιδέες και αφηγήσεις για να βοηθήσουν τη χώρα να πάρει εξέχουσα θέση στον μελλοντικό κόσμο, η μορφή του οποίου καθορίζεται από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση.

Η αντιπαράθεση Ρωσίας-Δύσης υπερβαίνει κατά πολύ την κινητική σύγκρουση στην Ουκρανία, είπε ο αξιωματούχος. Οι άνευ προηγουμένου οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στη Μόσχα και οι «πληροφοριακές-ψυχολογικές επιθέσεις» που στρέφονται εναντίον της είναι επίσης ουσιαστικά μέρη της σύγκρουσης, σημείωσε.

Οι αντίπαλοι της Μόσχας είχαν κάνει λάθος υπολογισμό όταν αποφάσισαν την απάντησή τους στη ρωσική στρατιωτική δράση στην Ουκρανία, είπε ο Κιριένκο, επικαλούμενος απόρρητα δυτικά έγγραφα.

«Συζήτησαν σοβαρά στις αρχές Μαρτίου εάν χρειάζονταν πέντε εκατομμύρια ανθρώπους να διαδηλώσουν στους δρόμους στη Ρωσία ή θα έπρεπε καλύτερα να πάνε για δέκα εκατομμύρια και πότε να το περιμένουμε: μέχρι τα τέλη Μαρτίου ή το αργότερο στα μέσα Απριλίου», είπε. Οι σχεδιαστές πίστευαν πως η Ρωσία «θα ήταν πολύ απασχολημένη για να υπερασπιστεί τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα» όταν αντιμετωπίσει τις αναμενόμενες διαδηλώσεις, πρόσθεσε.

Παρόλα αυτά, ο Kirienko συμβούλεψε να μην χαλαρώσει κανείς, λέγοντας ότι η πίεση στη Ρωσία θα παραμείνει υψηλή και μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική. Οι αντίπαλοι της Μόσχας «είναι αρκετά έξυπνοι και ικανοί άνθρωποι, που μπορούν να μάθουν από τα λάθη τους», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail