Στο Κίεβο ανακοίνωσαν διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για την καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας

RIA Novosti / Vitaly Timkiv
Freepen.gr - Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο, εκπρόσωποι της Ουκρανίας συζήτησαν με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας σχέδια για την καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας, δήλωσε ο βουλευτής της Βερχόβνα Ράντα Ολεξίι Γκοντσαρένκο στο κανάλι του στο Telegram, αναφέρει το RIA Novosti.

Ο βουλευτής επέστησε την προσοχή στη δήλωση του ειδικού Igor Korotchenko στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya 1, ο οποίος είπε πως, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το σχέδιο για το χτύπημα στη γέφυρα φέρεται να αναπτύσσεται υπό την προσωπική επίβλεψη του πολιτικού επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των Βρετανών.

«Ο Μπεν Γουάλας και εγώ συζητήσαμε το σχέδιο για την καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας τον Ιούνιο», έγραψε ο Γκοντσαρένκο. Ο Γκοντσαρένκο δημοσίευσε και μια φωτογραφία από τις συνομιλίες, στην οποία εκτός από τον ίδιο και τον επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Άμυνας Γουάλας, φαίνεται και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Τον Ιούλιο, ο Aleksey Arestovich, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky , δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να επιτεθεί στη γέφυρα της Κριμαίας με την πρώτη τεχνική ευκαιρία.  

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail