Οι ηγέτες της ΕΕ μπερδεμένοι από το «δούρειο ίππο» του Πούτιν

facebook.com/orbanviktor
Freepen.gr - Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν μπερδευτεί από την στάση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν απέναντι στη Ρωσία, αναφέρει η δημοσιογράφος Amanda Coakley σε άρθρο της για το Foreign Policy.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, ο Όρμπαν είναι ο «δούρειος ίππος» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για άλλη μια φορά, οι ηγέτες της ΕΕ αναρωτιούνται τι κρύβεται πίσω από τη σχεδόν εμμονική ευλάβεια της Βουδαπέστης για το Κρεμλίνο.

Το άρθρο αναφέρει επίσης την πίεση της Ουγγαρίας στους ηγέτες της ΕΕ. Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα ο Όρμπαν τάχθηκε κατά της μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15%, αποκαλώντας μια τέτοια απόφαση βήμα προς μια πολεμική οικονομία, ενώ 27 μέλη της ΕΕ συμφώνησαν.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, η Ουγγαρία προκαλεί σοβαρή ταλαιπωρία στις Βρυξέλλες: νωρίτερα, ο Όρμπαν εξέφρασε διαφωνία με την κοινή πολιτική της ΕΕ σχετικά με την στάση απέναντι στη μετανάστευση και τις μειονότητες.

Στο τέλος του άρθρου, η Coakley αναφέρει πως οι ουγγρικές αρχές δεν επέκριναν ποτέ ανοιχτά τη Ρωσία μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία και τονίζει επίσης ότι η Ουγγαρία εξέφρασε διαφωνία με την εισαγωγή μονομερών αντιρωσικών κυρώσεων, οι οποίες στη συνέχεια καθυστέρησαν το έκτο πακέτο των περιορισμών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail