Η Ρωσία κατέστρεψε 45.000 τόνους πυρομαχικών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Sergei SUPINSKY / ΑFΡ
Ο ρωσικός στρατός χτύπησε μια αποθήκη στη νότια Ουκρανία που αποθήκευε πυρομαχικά που προμήθευε το ΝΑΤΟ, ισχυρίστηκε την Κυριακή το υπουργείο Άμυνας.

«Στην περιοχή Voznesensk της περιοχής Nikolaev ένα οπλοστάσιο που αποθήκευε 45.000 τόνους πυρομαχικών που προμήθευσαν πρόσφατα στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από χώρες του ΝΑΤΟ καταστράφηκε», δήλωσε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξάλειψαν άλλες πέντε αποθήκες πυρομαχικών.

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε πλήγματα στο σημείο ανάπτυξης μονάδων της 72ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας της Ουκρανίας σε γεωργική εγκατάσταση στην πόλη Αρτεμόβσκ του Ντόνετσκ, σκοτώνοντας έως και 130 στρατιώτες και οκτώ μεταφορικά και τεθωρακισμένα οχήματα, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι δυνάμεις της Μόσχας, συνέχισε το υπουργείο, χρησιμοποίησαν επίσης πυραύλους υψηλής ακρίβειας με βάση τον αέρα για να επιτεθούν σε μια συστοιχία οβιδοβόλων της 95ης Ταξιαρχίας Αεροπορικής Εφόδου της Ουκρανίας στο χωριό Dzerzhinsk στο Ντόνετσκ. Σύμφωνα με τη δήλωση, το χτύπημα σκότωσε έως και 70 μέλη του στρατού, κατέστρεψε τρία αυτοκινούμενα όπλα 2S1 Gvozdika και τέσσερα οχήματα. 

Εφόσον ευσταθεί η ανακοίνωση, λογικά ο αντίκτυπος θα φανεί στα πεδία των μαχών τις επόμενες ημέρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail