Μάχη για το μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη

Freepen.gr - Ανίκανο να εξαπολύσει οποιοδήποτε είδος αντεπίθεσης, το καθεστώς του Κιέβου έχει στραφεί σε μια στρατηγική πυρηνικού τρόμου. Από την περασμένη εβδομάδα, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εντείνει σημαντικά τις επιθέσεις σε πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και στρατηγικές μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις περιοχές Ντόνετσκ, Ζαπορόζγιε και Χερσώνα, καθώς και στο έδαφος της Ρωσίας.

Το βράδυ της 10ης Αυγούστου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χτύπησαν το εργοστάσιο ζυθοποιίας του Ντόνετσκ. Αποτέλεσμα ήταν να σημειωθεί διαρροή άνω των 6 τόνων αμμωνίας που μόλυνε περιοχή 2 χιλιομέτρων.

Την ίδια ώρα, το ουκρανικό MLRS HIMARS έπληξε τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya, δημιουργώντας κίνδυνο πλημμύρας για χιλιάδες ντόπιους πολίτες.

Στις 9 Αυγούστου, μια ομάδα δολιοφθορέων ανατίναξε μια γραμμή ηλεκτροδότησης που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Κουρσκ στη ρωσική περιοχή Κουρσκ.

Ωστόσο, μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί ο συνεχής βομβαρδισμός από τις ουκρανικές δυνάμεις του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye, ο οποίος τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων στα τέλη Φεβρουαρίου και λειτουργεί με τοπικό επιτελείο υπό ρωσικό έλεγχο.

Στις 11 Αυγούστου, τουλάχιστον δέκα οβίδες που εκτοξεύθηκαν από τον ουκρανικό στρατό προσγειώθηκαν στην περιοχή του εργοστασίου. Μία από τις ουκρανικές οβίδες έπεσε μόλις 10 μέτρα από την εγκατάσταση αποθήκευσης ραδιενεργών ουσιών.

Τα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν από MLRS και βαρύ πυροβολικό, από τη δεξιά όχθη του Δνείπερου, από τις ουκρανικές θέσεις Nikopol, Marganets και Tomakovka.

Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός και ο εξοπλισμός των δεξαμενών του συστήματος ψύξης των πυρηνικών αντιδραστήρων υπέστησαν μερικές ζημιές. Βομβαρδίστηκε και ένας πυροσβεστικός σταθμός κοντά. Η κρίσιμη υποδομή του σταθμού δεν επηρεάστηκε.

Έχοντας χάσει τον έλεγχο του μεγαλύτερου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη, το Κίεβο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εμποδίσει τη Ρωσία να τον ελέγχει.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κίνδυνος παγκόσμιας πυρηνικής καταστροφής. Το καθεστώς του Κιέβου θα χρειαστεί να εξαπολύσει ένα τακτικό πυρηνικό χτύπημα για να βλάψει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες του σταθμού.
 


Έτσι, το Κίεβο προσπαθεί να μετατρέψει το εργοστάσιο σε ζώνη αποκλεισμού.

Σε περίπτωση καταστροφής της ξηρής αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου ή αποθήκευσης ισοτόπων για ακτινογραφία που βρίσκεται στην επικράτεια της μονάδας, η γύρω περιοχή μπορεί να μολυνθεί. Αυτό θα περιπλέξει σημαντικά τη χρήση του σταθμού.

Οι ουκρανικές δυνάμεις στοχεύουν τα ηλεκτροφόρα καλώδια και τα συστήματα ψύξης προκειμένου να προκαλέσουν έκτακτη διακοπή λειτουργίας και να βλάψουν τα καλώδια ηλεκτροδότησης. Σε αυτή την περίπτωση, ολόκληρη η Ουκρανία θα υποφέρει από ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας. Η διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου είναι ένα ατού στα χέρια της Ρωσίας.

Από την άλλη, το Κίεβο το χρησιμοποιεί ως επιχείρημα για να κατηγορήσει τη Ρωσία για πυρηνική τρομοκρατία. Κατηγορώντας τη Ρωσία ότι βομβαρδίζει τις δικές της δυνάμεις στο εργοστάσιο, η Ουκρανία απευθύνει έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εισαγάγει μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην περιοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail