Η Ουγγαρία λέει ότι «δε θα διαπραγματευτεί καν» ενεργειακές κυρώσεις στη Ρωσία

facebook.com/szijjarto.peter.official
Freepen.gr - Η Βουδαπέστη αρνείται να διαπραγματευτεί περαιτέρω περιορισμούς της ΕΕ που στοχεύουν τη ρωσική ενέργεια, επειδή δεν υπάρχει τρέχουσα εναλλακτική λύση στις προμήθειες από τη Μόσχα, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto.

Η ΕΕ έχει επιβάλει αρκετούς γύρους κυρώσεων στη Μόσχα ως απάντηση στη σύγκρουση στην Ουκρανία και πιέζει για πλήρη σταδιακή κατάργηση του ενεργειακού εφοδιασμού από τη Ρωσία.

«Δεν είμαστε καν διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε κυρώσεις για την ενέργεια, είτε πρόκειται για πετρέλαιο είτε για φυσικό αέριο», είπε ο Szijjarto στο οικονομικό φόρουμ στο Tihany, προσθέτοντας ότι «το θάρρος της ουγγρικής κυβέρνησης βοήθησε τη Βουδαπέστη να αντέξει την πίεση από τις Βρυξέλλες.

«Δεν υπάρχει ασφάλεια στον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης χωρίς τη χρήση ρωσικών πηγών», δήλωσε ο Szijjarto, υποστηρίζοντας ότι το ρωσικό αέριο δεν μπορεί να αντικατασταθεί στο άμεσο μέλλον.

Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως η «σε μεγάλο βαθμό λανθασμένη απάντηση κυρώσεων» στη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας είναι ένας από τους παράγοντες που αυξάνουν τον πληθωρισμό και συμβάλλουν σε μια παγκόσμια ύφεση.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail