Σαλίχ Μουσλίμ: Ο αγώνας μας ανάγκασε την Τουρκία να ικετεύσει την κυβέρνηση της Δαμασκού

Freepen.gr -
Ο συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης, Saleh Muslim, αποκάλυψε ότι η συνάντηση στο Σότσι που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν στις 5 Αυγούστου ήταν διαφορετική και έθιξε μια σειρά συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα μεταξύ των κυρίαρχων δυνάμεων κατά τη διάρκεια του προγράμματος (RAVE) στο Rojava TV, που προβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτη.

Αναφερόμενος στις έντονες τουρκικές επιθέσεις κατά της ΒΑ Συρίας, ειδικά μετά τις συναντήσεις του Σότσι και της Τεχεράνης, σημείωσε: «Τώρα η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία στην Ουκρανία και αυτό σχετίζεται με την Ευρώπη, αλλά αυτό που μας απασχολεί είναι η παρουσία της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία πολεμά τους Κούρδους από την ίδρυσή της, και με την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, άρχισε να πολεμά τους Κούρδους με τα όπλα του ΝΑΤΟ. Ελπίζαμε ότι το ΝΑΤΟ θα έδινε τέλος σε αυτό, αλλά κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Μαδρίτης, δυστυχώς, αυτό δε συνέβη».

Ο Μουσλίμ αναφέρθηκε στη συνάντηση της Τεχεράνης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ (Τουρκίας - Ρωσίας - Ιράν) και είπε: «Κανένα συριακό ή κουρδικό κόμμα δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση· η συνάντηση ήταν μια συνάντηση συμφερόντων μεταξύ αυτών των χωρών και η συνάντηση δεν έγινε με οτιδήποτε κοινό, επιπλέον του ότι η Τουρκία δεν μπορούσε να περάσει το σχέδιό της σε αυτό».

Ο Salih Muslim σημείωσε πως το τουρκικό σχέδιο ήταν να της επιτρέψουν να ξεκινήσει μια νέα χερσαία επίθεση κατά της ΒΑ Συρίας και είπε: «Το τουρκικό σχέδιο είναι να καταλάβει τη Manbij και το Tal Rifaat και να εξοντώσει τους Κούρδους σε αυτές τις περιοχές, ειδικά τους εκτοπισμένους στη Σάμπα, περιοχές που δείχνουν μεγάλη αντίσταση για να επιστρέψουν στην κατεχόμενη περιοχή τους στο Αφρίν και στη συνέχεια να εφαρμόσουν πλήρως το σχέδιό του κατά του Αφρίν».

 
Ο Muslim αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η Ρωσία και το Ιράν δεν συμφώνησαν να εξαπολύσει επίθεση η Τουρκία κατά των περιοχών Manbij και Shahba και είπε: «Το να μην επιτρέπουν στην Τουρκία να εξαπολύσει επίθεση δεν είναι από ηθική άποψη ή κάτι τέτοιο, ούτε για τα συμφέροντα των Κούρδων. Στην πραγματικότητα επειδή η τουρκική επίθεση επηρεάζει τα συμφέροντα του Ιράν σε αυτές τις περιοχές, είναι αποτέλεσμα της παρουσίας πολλών σιιτικών χωριών και επηρεάζουν τα συμφέροντα του συριακού καθεστώτος που συνδέεται με τη Ρωσία, καθώς το Χαλέπι θα πολιορκηθεί».

Ο Saleh Muslim εξήγησε ότι η συνάντηση της Τεχεράνης επέτρεψε στην Τουρκία να σκοτώσει τους Κούρδους μέσω drones, κανονιών και πυραύλων, και είπε: «Η Τουρκία γνωρίζει καλά ότι ο λαός της περιοχής οργανώθηκε και γνωρίζει επίσης πως οποιαδήποτε χερσαία επίθεση εναντίον της περιοχής χωρίς να ανοίξει ο αέρας μπροστά της θα οδηγήσει στην ήττα της, επομένως δεν τολμά να εξαπολύσει επίθεση χωρίς να λάβει έγκριση για να ανοίξει τον εναέριο χώρο στα πολεμικά της αεροπλάνα».

Ο Μuslim σημείωσε ότι η συνάντηση στο Σότσι που έγινε μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν στις 5 Αυγούστου ήταν διαφορετική και είπε: «Η συνάντηση ήταν μόνο με τον Πούτιν και διήρκεσε 4 ώρες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Ερντογάν παραδόθηκε στον Πούτιν και τώρα ο Ερντογάν δε θα να μπορεί να παίζει στα δύο σχοινιά (Ρωσία - ΝΑΤΟ)».

Επίσης πιστεύει ότι αυτό που έκανε ο Ερντογάν στη συνάντηση στο Σότσι είναι εν γνώσει του ΝΑΤΟ και της Αμερικής. Είπε: "Το ΝΑΤΟ και η Αμερική επέτρεψαν στον Ερντογάν να κάνει αυτό το βήμα ως ένα βαθμό και η Τουρκία επιδιώκει να επεκτείνει αυτό το όριο. Εάν η Τουρκία ξεπεράσει αυτό το όριο, το ΝΑΤΟ θα πει στην Τουρκία να σταματήσει". Χαρακτήρισε «πολύ μεγάλο» αυτό που συνέβη κατά τη συνάντηση στο Σότσι.

Ο Μουσλίμ τόνισε τα όσα συζητούνται για την τροποποίηση της Συμφωνίας των Αδάνων και είπε: «Η παραχώρηση που έκανε το συριακό καθεστώς στην Τουρκία έγινε μεταξύ 2000 και 2010, δηλαδή κατά την έλευση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην εξουσία και εκείνη την περίοδο το καθεστώς υπέφερε από αδυναμία και μεγάλη πίεση και κανείς δεν το υποστήριξε».

Ο Μουσλίμ εξήγησε πως αυτό που απαιτείται από την κυβέρνηση της Δαμασκού τώρα είναι να απορρίψει τη Συμφωνία των Αδάνων και είπε: "Απαιτούμε από τη Δαμασκό να σεβαστεί το λαό. Οι πολιτικές της απέναντι στον συριακό λαό είναι λανθασμένες, ο συριακός λαός που εκπροσωπείται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις πολέμησε το ISIS και τώρα αποκρούει τις τουρκικές κατοχικές επιθέσεις».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail