Μεγάλη Βρετανία και Νορβηγία θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με Micro Drones

Freepen.gr - Τα υπουργεία Άμυνας της Βρετανίας και της Νορβηγίας συμφώνησαν να προμηθεύσουν δωρεάν μικρο-drones «Black Hornet» στην Ουκρανία. Η προμήθεια κοστίζει 9,25 δισ. δολάρια. Το ποσό περιλαμβάνει το κόστος μεταφοράς και εκπαίδευσης των στρατιωτών της AFU (Ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας). Η παράδοση θα πληρωθεί από τη βρετανική πλευρά, ενώ η Νορβηγία συνεισέφερε 41,1 εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξή τους.

Οι κύριες λειτουργίες του drone είναι η ανίχνευση και η αναγνώριση. Το νορβηγικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι τα drones είναι αρκετά εύχρηστα, δύσκολα ανιχνεύονται και συναρμολογούνται καλά. Τα drones αναπτύχθηκαν το 2014, η μαζική τους εφαρμογή ξεκίνησε το 2018. Σημειώνεται ότι το drone που ανέπτυξαν οι Νορβηγοί είναι ηγέτης στην παγκόσμια αγορά. Χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας. 

Να σημειωθεί ότι το σύστημα UAV αποτελείται από δύο drones, έναν φορτιστή και ένα tablet ελέγχου. Το βάρος του σετ είναι 1,3 κιλά. Το micro UAV μπορεί να ανέβει σε υψόμετρο έως και 3 km. Είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες. Η συσκευή μπορεί να επιταχύνει έως και 6 m/sec. Χάρη στο μικρό βάρος, την ησυχία και την ευελιξία του, το UAV μπορεί να εκτελεί λειτουργίες σε διαφορετικές συνθήκες και να μεταδίδει φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ακρίβειας σε πραγματικό χρόνο στον χειριστή. Ως αποτέλεσμα, οι στρατιώτες έχουν μια επισκόπηση ща 25 λεπτών και μπορούν να αξιολογήσουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Τα UAV θα αγοραστούν από την Teledyne Flir, μια εταιρεία ανάπτυξης θερμικής απεικόνισης και αισθητήρων.

Μέρος των κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση ειδικού συστήματος προστασίας drone Nightfighter, που αναπτύχθηκε από τη βρετανική εταιρεία SteelRock Technologies. Το συνολικό κόστος του εξοπλισμού θα είναι 100 εκατομμύρια νορβηγικές κορώνες. Το Nightfighter είναι ένα φορητό σύστημα εμπλοκής ιδιαίτερα χρήσιμο για την προστασία μικρών περιπολιών και θέσεων πυροβολικού.

Η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από τις δυτικές χώρες δείχνει δύο πράγματα. Εξακολουθούν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και είναι πρόθυμες να συνεχίσουν να δαπανούν τους προϋπολογισμούς τους στον ουκρανικό στρατό. Η Νορβηγία δαπάνησε συνολικά 213,8 ​​εκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, ενώ το Λονδίνο έχει ήδη διαθέσει 75 δισεκατομμύρια δολάρια από την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

* απόδοση από southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail