Κριμαία στα...αξιοθέατα

Freepen.gr - Καθώς δεν μπορεί να εξαπολύσει σημαντική αντεπίθεση στην πρώτη γραμμή, το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει τις προκλήσεις στο έδαφος της Ρωσίας. Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες κρατούν τακτικά σαμποτέρ και συνεργάτες των ουκρανικών δυνάμεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, αναφέρει το southfront.org.

Στις 19 Αυγούστου, ένας Ρώσος υπήκοος συνελήφθη στην πόλη Κρασνοντάρ ως ύποπτος για συνεργασία με τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας. Ο συλληφθείς που είχε την κωδική ονομασία Archie ήταν ύποπτος για συλλογή δεδομένων για τις ουκρανικές δυνάμεις.

Στις 17 Αυγούστου, ένας εν υπνώσει πυρήνας της ομάδας Hizb ut-Tahrir al-Islami εκκαθαρίστηκε στην Κριμαία. Σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας, αποτελούνταν από έξι Ρώσους πολίτες που διέδιδαν τρομοκρατική ιδεολογία υπό τον συντονισμό απεσταλμένων από την Ουκρανία.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις δολιοφθοράς σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία.

Το βράδυ της 19ης Αυγούστου, μια αποθήκη πυρομαχικών έπιασε φωτιά στην περιοχή Belgorod κοντά στο χωριό Timonovo. Το περιστατικό δεν είχε θύματα ή νεκρούς. Τα αίτια της πυρκαγιάς διαπιστώνονται.

Συνεχίζονται επίσης οι βομβαρδισμοί ρωσικών χωριών που βρίσκονται κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Στις 18 Αυγούστου, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν την περιοχή Shebekinsky με μεγάλο αριθμό νάρκες κατά προσωπικού PFM-1. Νωρίτερα, οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν τέτοιες νάρκες εναντίον αμάχων στο κέντρο του Ντόνετσκ και σε άλλους οικισμούς της DPR.

Ένας από τους κύριους στόχους του ουκρανικού στρατού είναι η χερσόνησος της Κριμαίας, την οποία το Κίεβο θεωρεί «προσαρτημένο έδαφος».


Το βράδυ της 18ης Αυγούστου, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ρωσικά μέσα αεράμυνας κοντά στο αεροδρόμιο Belbek στη Σεβαστούπολη. Δεν υπήρξαν θύματα, είπε ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης. Η επίθεση επίσης δεν προκάλεσε ζημιές. Παραμένει ασαφές εάν το UAV εκτοξεύτηκε από τοπικές ομάδες σαμποτάζ ή από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Με τη σειρά τους, τα ουκρανικά ΜΜΕ διέδωσαν αμέσως ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τους φερόμενους χτυπημένους στόχους, υποστηρίζοντας τις δηλώσεις τους με παλιές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας.

Ταυτόχρονα, συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν στόχους πάνω από την πόλη Κερτς όπου βρίσκεται η γέφυρα της Κριμαίας.

Ο ουκρανικός στρατός γνωρίζει καλά ότι το έδαφος της χερσονήσου, ειδικά οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις προστατεύονται με ισχυρά αμυντικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων S-300, S-400 καθώς και από τα παράκτια αμυντικά συστήματα Bastion και Bal. Οι πρόσφατες προκλήσεις δεν μπόρεσαν να φτάσουν στους στόχους τους, αλλά πιθανότατα είχαν αναγνωριστικούς στόχους με σκοπό την αποκάλυψη των ρωσικών αμυντικών δυνάμεων.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε προηγουμένως ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα μπορούσαν να χτυπήσουν την Κριμαία με το αμερικανικό σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων HIMARS, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες δε θεωρούν τη χερσόνησο μέρος της Ρωσίας. Η γέφυρα της Κριμαίας είναι «ο νούμερο ένα στόχος», για τον ουκρανικό στρατό. Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η Ουκρανία θα χτυπήσει τη Γέφυρα της Κριμαίας μόλις λάβει τον απαραίτητο στρατιωτικό εξοπλισμό από τους συμμάχους του Κιέβου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail