Ο Ζελένσκι ζήτησε «σημαντική οικονομική βοήθεια» από την ΕΕ για την Ουκρανία

Ο Volodymyr Zelensky είπε ότι η Ουκρανία χρειάζεται σημαντική οικονομική βοήθεια χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.

Στις 5 Αυγούστου, ο Ζελένσκι είπε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερούσε τεχνητά την παροχή μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ουκρανία για 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο Igor Zhovkva, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, δήλωσε νωρίτερα ότι η Γερμανία εμποδίζει την εξέταση του θέματος της παροχής βοήθειας στην Ουκρανία. Οι γερμανικές αρχές αρνήθηκαν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ο Ζελένσκι υπενθύμισε την Πέμπτη πως το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ουκρανίας είναι περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα. Επιπλέον, επεσήμανε, η Ουκρανία πρέπει επειγόντως να αποκατασταθεί.

"Μια χώρα που μπλοκάρει τη χρηματοδότηση για την Ουκρανία πρέπει επειγόντως να διορθώσει αυτό το πρόβλημα... Χρειαζόμαστε χρηματοδότηση για την Ουκρανία σε επαρκή ποσά και χωρίς κανένα γραφειοκρατικό μπλοκάρισμα", είπε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια ομιλίας σε διάσκεψη των συμμάχων της Ουκρανίας από τις σκανδιναβικές χώρες. Σημείωσε επίσης και πάλι ότι το Κίεβο χρειάζεται «ακόμη περισσότερη υποστήριξη με όπλα και οβίδες».

Το μόνο που δε μας λέει ο Ζελένσκι είναι για ποιο λόγο κουνιόταν προπολεμικά επί μακρόν τόσο προκλητικά δίχως να έχει όπλα και χρήματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail