Τα μέλη του ΝΑΤΟ που πιέζουν να χαρακτηρίσουν τη Ρωσία ως «τρομοκρατικό κράτος» δείχνει πως ΗΠΑ και σύμμαχοι δεν έχουν αυτογνωσία

jia3ep / pixabay
Στη Γερουσία των ΗΠΑ γίνονται προσπάθειες για τον χαρακτηρισμό της Ρωσίας ως κράτος χορηγό της τρομοκρατίας. Προτού ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, οι νομοθέτες μπορεί να θελήσουν να εξετάσουν ορισμένα άβολα γεγονότα.

Ρόμπερτ Μπριτζ - rt.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Εάν η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία κάνει οτιδήποτε –εκτός από την εξάλειψη της αναζωπύρωσης του φασισμού στην ευρωπαϊκή ήπειρο– αποκαλύπτει τη συγκλονιστική έλλειψη αυτοσυνειδησίας στις δυτικές πρωτεύουσες. Οι αιώνιοι Αμερικανοί ρωσόφοβοι από αντίθετες πλευρές του πολιτικού φάσματος, ο γερουσιαστής Richard Blumenthal και ο γερουσιαστής Lindsey Graham, ταράζουν τώρα τα μέλη του Κογκρέσου να συμπεριλάβουν τη Ρωσία στον κατάλογο της Ουάσιγκτον με τους «κράτη χορηγούς της τρομοκρατίας», που περιλαμβάνει επί του παρόντος τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και την Κούβα. και τη Συρία.

Εν τω μεταξύ, το Βαλτικό κράτος της Λιθουανίας υπέγραψε τη δική του νομοθεσία το Μάιο που κηρύσσει τη Ρωσία «τρομοκρατικό κράτος». Ωστόσο, το Βίλνιους δεν σταμάτησε εκεί, κατηγορώντας τη Ρωσία για «γενοκτονία» στο έδαφος της γείτονάς της.

Το ψήφισμα αναφέρει ότι η Ρωσία διαπράττει «γενοκτονία κατά του ουκρανικού λαού», ενώ λέει πως ο ρωσικός στρατός, όπως κάποιο είδος σύγχρονου Ούννου, «στοχεύει σκόπιμα και συστηματικά πολιτικούς στόχους...».

Σκεφτείτε πώς οι δυνάμεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ «απελευθέρωσαν» τη συριακή πόλη Ράκα από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι σκόρπισαν τις δυνάμεις τους σε όλο τον άμαχο πληθυσμό μετατρέποντας έτσι τους αμάχους σε «ανθρώπινες ασπίδες» – μια τεχνική που χρησιμοποιεί τώρα η Ουκρανία. Ο ανελέητος τετράμηνος βομβαρδισμός «ακριβείας» του Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ σκότωσε και τραυμάτισε χιλιάδες αμάχους, ενώ κατέστρεψε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές. Ερευνώντας τις ζημιές επί τόπου, η Διεθνής Αμνηστία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ «ξεκίνησε χτυπήματα που ήταν πιθανό να προκαλέσουν υπερβολική ζημιά σε αμάχους και απέτυχε να διακρίνει μεταξύ στρατιωτικών στόχων και αμάχων».

Η τραγική ειρωνεία της κατάστασης, από τη σκοπιά της Ρωσίας, είναι πως ενώ η Μόσχα προσπαθεί να χαρίσει υποδομές και ανθρώπινες ζωές, χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατικό κράτος», ενώ η Ουκρανία λαμβάνει το καθεστώς του ήρωα καθώς χρησιμοποιεί τις ίδιες τακτικές που θέτουν τη ζωή των πολιτών σε σοβαρό κίνδυνο.


Φυσικά, θα συμβούν τραγωδίες και η Ρωσία, όπως κάθε χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο, θα κατηγορηθεί τελικά ότι σκότωσε αθώους πολίτες. Ωστόσο, αυτές οι απώλειες επιδεινώνονται πολύ από τις τεχνικές μάχης του ουκρανικού στρατού, ο οποίος, πρέπει να τονιστεί, εκπαιδεύεται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ από το 2014. Ξανά, όταν τα ρωσικά στρατεύματα εισέρχονται σε μια πόλη, βρίσκουν τον εχθρό οχυρωμένο πίσω από μη στρατιωτικές υποδομές, όπως νοσοκομεία, νηπιαγωγεία και σχολεία. Αυτό μετατρέπει αυτόματα την εγκατάσταση σε στρατιωτικό στόχο για τις ρωσικές δυνάμεις, το οποίο η Ουκρανία χρησιμοποιεί στη συνέχεια ως «απόδειξη» ότι η Μόσχα στοχεύει σκόπιμα αμάχους. Είναι το παλαιότερο τέχνασμα του βιβλίου, που χρησιμοποιείται από τρομοκράτες, αλλά χάρη στις πολιτικές προκαταλήψεις των μέσων ενημέρωσης και τα γεωπολιτικά συμφέροντα των δυτικών ηγετών, αυτή η ταμπέλα χαστουκίζεται τώρα από την άλλη πλευρά στη μάχη.

Αυτό το μήνα, η Αμνηστία δημοσίευσε μια έκθεση που υποστηρίζει τον ισχυρισμό ότι οι Ουκρανοί δε δίνουν τον δίκαιο αγώνα.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν θέσει σε κίνδυνο τους αμάχους εγκαθιστώντας βάσεις και λειτουργώντας οπλικά συστήματα σε κατοικημένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και νοσοκομείων…», είπε η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκαλώντας την οργή του Κιέβου.

«Έχουμε τεκμηριώσει ένα μοτίβο ουκρανικών δυνάμεων να θέτουν σε κίνδυνο τους αμάχους και να παραβιάζουν τους νόμους του πολέμου όταν επιχειρούν σε κατοικημένες περιοχές», δήλωσε η Agnès Callamard, Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Το να βρίσκεται σε αμυντική θέση δεν απαλλάσσει τον ουκρανικό στρατό από το σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», πρόσθεσε.

Το Κίεβο εξοργίστηκε, με τον διευθυντή της Αμνηστίας Ουκρανίας να παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας και τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι να αποκαλεί την οργάνωση «συνεργό της Ρωσίας» και «τρομοκράτη την ίδια» – άλλη μια ένδειξη ότι η ετικέτα χρησιμοποιείται ως κάτι περισσότερο από πολιτική συκοφάντηση.

Τώρα που συγκρίναμε και συγκρίναμε τις ρωσικές και αμερικανικές τεχνικές μάχης, ας ρίξουμε μια ματιά στους πιο λαλούντες Ευρωπαίους κατηγόρους της Ρωσίας – τα κράτη της Βαλτικής, τη Λιθουανία και τη Λετονία. Έχουν την απαραίτητη πίστη του δρόμου για να κηρύξουν τη Ρωσία –ή οποιαδήποτε χώρα εν προκειμένω– κράτος χορηγό της τρομοκρατίας;

Όπως αποδεικνύεται, το Βίλνιους υπήρχε ως ζωτικός κρίκος στο άκρως απόρρητο πρόγραμμα «έκτακτης παράδοσης» της CIA – το οποίο είδε ύποπτους ισλαμιστές μαχητές από συγκρούσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ να αιχμαλωτίζονται και να κρατούνται σε λεγόμενες «μαύρες τοποθεσίες» εκτός των ΗΠΑ.

Σε δωμάτια χωρίς παράθυρα και ηχομόνωση στα ερημικά προάστια της λιθουανικής πρωτεύουσας, «μπορούσε κανείς να κάνει ό,τι θέλει», είπε ο Arvydas Anusauskas, ο οποίος ηγήθηκε μιας λιθουανικής κοινοβουλευτικής έρευνας στην τοποθεσία το 2010. «Τι ακριβώς συνέβαινε εκεί, δεν είχαμε καθορίσει. Κρίμα που δεν ρώτησαν τον Abu Zubaydah, έναν πρώην καλεσμένο του κρησφύγετου στο μπουντρούμι.

Τον Ιανουάριο, η λιθουανική κυβέρνηση διατάχθηκε να πληρώσει τον Zubaydah, ο οποίος, όπως και τόσοι άλλοι κρατούμενοι, τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν αθώος για όλες τις κατηγορίες, 100.000 ευρώ (113.319 $) ως αποζημίωση για τη βάναυση μεταχείριση που υπέστη στον χώρο. Με άλλα λόγια, το Βίλνιους είχε παραβιάσει κρυφά τους ευρωπαϊκούς νόμους που απαγόρευαν τα βασανιστήρια, που περιλαμβάνουν ξυλοδαρμούς, στέρηση νερού, αισθητηριακή στέρηση και στέρηση ύπνου, απομόνωση, ατελείωτο θόρυβο και σκληρό φως. Τώρα η Λιθουανία ακούγεται πραγματικά σαν το είδος του τόπου που θα έπρεπε να εισάγει άλλες χώρες στην αίθουσα της φήμης της τρομοκρατίας; Πιθανώς όχι.

Και μετά υπάρχει η γειτονική Λετονία της Λιθουανίας, η οποία απλά δεν μπορεί να ταράξει την εμμονή της στον Αδόλφο Χίτλερ μετά από σχεδόν έναν αιώνα. Κάθε χρόνο, στις 16 Μαρτίου, χιλιάδες Λετονοί παρελαύνουν στην πρωτεύουσα Ρίγα, λαμπεροί με τα ναζιστικά τους βασιλιά για να αποτίσουν φόρο τιμής στις εγχώριες μεραρχίες των SS που πολέμησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μαζί με τους Ναζί - ξέρετε, οι ίδιοι χαρακτήρες που ήταν υπεύθυνοι για το πρόωρο θάνατο εκατομμυρίων Εβραίων, Χριστιανών και άλλων. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αυτό θα χαρακτηρίσει τη ναζιστική Γερμανία ως ένα πλήρες τρομοκρατικό κράτος με τα σύγχρονα πρότυπα, γεγονός που υποδηλώνει πως η Λετονία έχει κάποιες εξηγήσεις να δώσει. Αντίθετα, θα προτιμούσε να γκρεμίσει παλιά σοβιετικά αγάλματα ενώ το κοινοβούλιο της κηρύσσει τη Ρωσία τρομοκρατικό κράτος για την καταπολέμηση της ίδιας απειλής. Συγγνώμη, απλά δεν πλένεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail