Τακτική σαλαμοποίησης και διατήρησης της έντασης

ΤΟ πρώτο ταξίδι, η πρώτη αποστολή του νέου τουρκικού γεωτρύπανου, του Αμπντουλχαμίτ Χαν, θα είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Το γεωτρύπανο έχει σταλεί στο σημείο Γιορουκλέρ-1 και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 7 Οκτωβρίου. Ο Ερντογάν, όπως αναμενόταν, έκανε πανηγυρική την τελετή απόπλου του σκάφους. Πήγε με ελικόπτερο στο γεωτρύπανο, έτυχε ενημέρωσης και επιθεώρησε το σκάφος και μίλησε σε ειδικό χώρο στο λιμάνι όπου στήθηκε το γνωστό σκηνικό με το γαλάζιο δάπεδο, συμβολίζοντας τη «Γαλάζια πατρίδα».

Από: philenews.com

«Το Αμπντουλχαμίτ Χαν το στέλνουμε στη Γαλάζια Πατρίδα, στη νέα μας πορεία για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Και έκανε αναφορά στα επόμενα βήματα. Του ενεργειακού προγράμματος, που είναι επεκτατικό και παράνομο.  «Το πλοίο μας όταν ολοκληρώσει τις γεωτρήσεις σε αυτή την περιοχή δεν θα σταματήσει και θα κατευθυνθεί σε άλλα σημεία. Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε μέχρι να βρούμε. Οι σεισμικές έρευνες και οι γεωτρήσεις που κάνουμε γίνονται στις δικές μας περιοχές κυριαρχίας. Για αυτό δεν χρειάζεται να πάρουμε την άδεια ή την έγκριση κανενός».

ΣΥΝΕΠΩΣ είναι ξεκάθαρο πως το Αμπντουλχαμίτ Χαν βρίσκεται στον πρώτο σταθμό και θα υπάρξουν κι άλλοι, που θα μεταβεί για γεωτρήσεις. Είναι δε προφανές πως όσο πλησιάζουμε στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, που χρονικά τοποθετούνται τον Ιούνιο του 2023, τόσο θα κλιμακώνεται η ένταση. Γι’ αυτό και ο Ερντογάν, επέλεξε να υιοθετήσει βαθμηδόν τη γνωστή τακτική της σαλαμοποίησης και της διατήρησης στην πρίζα όλων των γειτονικών χωρών, ειδικά την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΕΙΝΑΙ σαφές πως η κατοχική Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το παιχνίδι της έντασης, Ούτε ασφαλώς και το παιχνίδι της επιβολής νέων τετελεσμένων. Ο ηγέτης της κατοχικής δύναμης θέλει αποτελέσματα μέχρι τις εκλογές. Θέλει αποτελέσματα μέχρι τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την ίδρυση του τουρκικού κράτους. Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν εδώ και πολλά χρόνια έχει ανακοινώσει πως μέχρι τότε, το 2023, που θα γιορτασθούν τα 100χρονα του κράτους,  θα καταστήσει την Τουρκία μεγαλύτερη εδαφικά και σε επιρροή. Και προχθές στην ομιλία του, με βαρύγδουπο τρόπο και αλαζονικό ανέφερε πως «έχουμε έναν μοναδικό στόλο και με τις κατάλληλες προετοιμασίες κάνουμε γεωτρήσεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα. Δεν είναι εύκολο να βρούμε κοιτάσματα αλλά όσο περισσότερο ψάχνουμε, τόσο υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βρούμε. Μέχρι το 2023 θα παρουσιάσουμε τα τελικά αποτελέσματα των γεωτρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μαύρη Θάλασσα».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail