Υπουργείο Άμυνας της Κίνας: Οι ΗΠΑ δημιουργούν κρίση και μετά μεταθέτουν την ευθύνη σε άλλους

mohamed_hassan / pixabay
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν οι ίδιες την κρίση και στη συνέχεια επιδιώκουν να δικαιολογήσουν τις λανθασμένες δηλώσεις και ενέργειές τους, να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα και να μεταθέσουν την ευθύνη σε άλλους, το Πεκίνο είναι αντίθετο σε αυτό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, Wu Qian.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσαν εντελώς και μόνες τους δημιούργησαν την τρέχουσα τεταμένη κατάσταση στα στενά της Ταϊβάν, και ως εκ τούτου η αμερικανική πλευρά πρέπει να φέρει την πλήρη ευθύνη για τις σοβαρές συνέπειες", δήλωσε ο Wu Qian.

Επεσήμανε πως η Κίνα είχε δηλώσει προηγουμένως τη σοβαρή της θέση για τις σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον και τις ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών, καθώς και για το ζήτημα της Ταϊβάν, έκανε παραστάσεις σε σχέση με την επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, αλλά η αμερικανική πλευρά είπε ένα πράγμα, αλλά έκανε άλλο.

«Τα κατάλληλα αντίμετρα της Κίνας έχουν γίνει απαραίτητη προειδοποίηση ως απάντηση στις προκλήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ταϊβάν και η προστασία της κρατικής κυριαρχίας και ασφάλειας είναι απολύτως δίκαιη και κατάλληλη», τόνισε.

Ο Wu Qian πρόσθεσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες, αφενός, δημιουργούν μια κρίση, και από την άλλη, επαναλαμβάνουν την ανάγκη ελέγχου και διαχείρισης της, αναζητούν δικαιολογίες και κάλυψη για τις λανθασμένες δηλώσεις και τις πράξεις τους, τις προκλήσεις τους, Δημιουργούν ακόμη και δημόσια διαφημιστική εκστρατεία, διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και προσπαθούν να μεταθέσουν την ευθύνη, η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά».



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail