Ο Λευκός Οίκος θα εγκρίνει τη νέα μεταφορά όπλων 1 δισ δολαρίων στην Ουκρανία

Freepen.gr - Το Reuters μεταδίδει ότι ανώνυμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν αναφέρουν πως ένα νέο πακέτο όπλων 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων περιμένει την υπογραφή του προέδρου. Η επόμενη μεταφορά όπλων θα είναι η 18η από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα χρησιμοποιήσει την Προεδρική Αρχή Αποχώρησης (PDA) για να χρηματοδοτήσει το πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια. Τον Μάιο, το Κογκρέσο τοποθέτησε δισεκατομμύρια στο PDA, επιτρέποντας στον Λευκό Οίκο να στείλει στο Κίεβο όλο και πιο εξελιγμένα όπλα με ελάχιστη επίβλεψη. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, το νέο πακέτο θα ανεβάσει τη συνολική στρατιωτική βοήθεια για το Κίεβο σε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ενώ οι λεπτομέρειες του νέου πακέτου βοήθειας δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, αναμένεται να περιλαμβάνει περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και πυρομαχικά αεράμυνας. Οι ΗΠΑ έχουν στείλει 16 πυραυλικά συστήματα πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS) στην Ουκρανία. Ένας Ουκρανός αξιωματούχος είπε πρόσφατα ότι ζητήθηκε η γνώμη των ΗΠΑ σχετικά με μια επίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων χρησιμοποιώντας το σύστημα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Η Μόσχα ισχυρίζεται πως η βοήθεια της Ουάσιγκτον για το Κίεβο ισοδυναμεί πλέον με άμεσο πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών. Ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι «η Ουάσιγκτον εμπλέκεται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι η μεταφορά του HIMARS στην Ουκρανία θα αναγκάσει τη Μόσχα να καταλάβει περισσότερα εδάφη.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει το θέμα ενώ οι ανώνυμοι αξιωματούχοι που μίλησαν στο Reuters ανέφεραν ότι τα Εθνικά Προηγμένα Συστήματα Πυραύλων Επιφανείας-Αέρος (NASAMS) και έως και 50 τεθωρακισμένα ιατρικά μέσα μεταφοράς M113 πιθανότατα θα συμπεριληφθούν επίσης στο προς αποστολή πακέτο.
 
* πληροφορίες antiwar.com
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail