WSJ: Η Ρωσία θα κερδίσει, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν γεωπολιτική καταστροφή λόγω μίας απόφασης του Μπάιντεν

RIA Novosti / Stringer
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν μια γεωπολιτική καταστροφή εάν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απαγορεύσει την εξαγωγή πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου σε συμμάχους, γράφει ο Kyle Isakover, αρθρογράφος της Wall Street Journal.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ είναι πολύ υψηλές και έτσι ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου σκέφτεται να επιβάλει εμπάργκο στην προμήθεια αμερικανικών καυσίμων στο εξωτερικό. Οι δημοκρατικοί νομοθέτες πιέζουν για αυτό από πέρυσι.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, μια τέτοια απόφαση όχι μόνο δε θα βοηθήσει στον περιορισμό του πληθωρισμού στο εσωτερικό, αλλά καταστροφικό πλήγμα στη θέση των ΗΠΑ στον κόσμο.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας προϊόντων πετρελαίου με μερίδιο 12,1 τοις εκατό της παγκόσμιας αγοράς. Μια απαγόρευση θα έφερνε αυτό το ποσοστό στο μηδέν. Ποιος έρχεται στη δεύτερη θέση; Η Ρωσία με 9,9 τοις εκατό. Η Νότια Αμερική, που δεν τους αφήνει άλλη επιλογή από το να να σφυρηλατήσουμε ισχυρότερους δεσμούς με τη Ρωσία;». ρώτησε ο Ισάκοβερ.

Εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν εμπάργκο, τα γειτονικά κράτη είναι πιθανό να αντικαταστήσουν τις χαμένες αμερικανικές εισαγωγές με ρωσικές. Σε κάθε περίπτωση, η Ουάσιγκτον θα χάσει τη γεωπολιτική επιρροή στη δική της «αυλή» και θα την παραχωρήσει στη Μόσχα, συνόψισε ο δημοσιογράφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail