Welt: Η Πολωνία δέχτηκε απρόσμενο και βαρύ πλήγμα από την Ε.Ε.

Tomasz_Mikolajczyk / pixabay
Freepen.gr - Η άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδεχθεί αλλαγές στην πολωνική νομοθεσία, με στόχο την άρση των αντιφάσεων μεταξύ Ε.Ε. και Πολωνίας στο ζήτημα του δικαστικού συστήματος, ήταν ένα απροσδόκητο και «βαρύ» πλήγμα για τη Βαρσοβία, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Νωρίτερα, ο Πολωνός πρόεδρος, Andrzej Duda υπέγραψε νόμο για την εκκαθάριση του Πειθαρχικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, εξαιτίας του οποίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο στη δημοκρατία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βέρα Γιούροβα, ανταποκρινόμενη σε αίτημα ενός μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαρακτήρισε τον νόμο που υιοθέτησε η Πολωνία «ακατάλληλο» για τη θέση της ΕΕ. Ως αποτέλεσμα, η Βαρσοβία θα πρέπει να αναθεωρήσει ξανά τις διατάξεις της νομοθεσίας της, διαφορετικά «δεν θα πληρώσουμε τα χρήματα», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, νωρίτερα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εκπρόσωποι της Ε.Ε. κατέστησαν σαφές ότι δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για την πληρωμή κεφαλαίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης στην Πολωνία, σημειώνει η Die Welt. «Αυτό είναι ένα βαρύ πλήγμα για τους Εθνικούς Συντηρητικούς στη Βαρσοβία, το οποίο κανείς δεν περίμενε τον Ιούνιο», αναφέρει το άρθρο. 

Έτσι, μετά την επίσκεψη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Βαρσοβία, φαινόταν ότι η Πολωνία θα λάμβανε τελικά 35 δισεκατομμύρια ευρώ από το ταμείο της ΕΕ για τον Covid, το οποίο είχε μεγάλη ανάγκη. «Η οικονομική κατάσταση είναι τεταμένη: σύμφωνα με την πολωνική στατιστική υπηρεσία, ο πληθωρισμός το Μάιο ανήλθε στο 13,9 τοις εκατό - ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη», γράφει η εφημερίδα. Επιπλέον, η χώρα δέχθηκε περίπου τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ουκρανία, γεγονός που έγινε επίσης μεγάλο βάρος για αυτήν. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail