The Hill: Τρεις επιλογές για τον Πούτιν μετά το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

φωτογραφία: Κρεμλίνο
Μετά την ολοκλήρωση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει τρεις επιλογές σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Λίνγκελμπαχ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης (ΗΠΑ) με άρθρο του στο The Hill.

Ο Ρώσος ηγέτης μπορεί να ξεκινήσει μια στρατιωτική εκστρατεία σε μια άλλη κοντινή χώρα. Είναι απίθανο να επιλέξει να εισβάλει σε μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Πολωνία, η Λιθουανία ή η Λετονία, η τελευταία από τις οποίες έχει σημαντικό ρωσόφωνο πληθυσμό.

Μια δεύτερη επιλογή είναι πως ίσως ο Πούτιν να προχωρήσει για να οικοδομήσει την αρχιτεκτονική της αναδυόμενης νέας διεθνούς τάξης. Με τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) ως το κύριο υπερεθνικό σύμβολο του δυτικού διεθνούς συστήματος μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ίσως οραματίζεται ένα νέο οργανωτικό σύμβολο ως αντικατάσταση του ΟΗΕ. Αυτή η νέα οργάνωση θα μπορούσε να έχει τις ρίζες της στην Ευρασία. Μπορεί κανείς να φανταστεί την ενοποίηση, για παράδειγμα, της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και του CSTO (και οι δύο υπό την ηγεσία της Ρωσίας) και της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων Υποδομής (Κίνας). Ή η αρχιτεκτονική της νέας τάξης θα μπορούσε να έχει περισσότερο παγκόσμιο προσανατολισμό, βασισμένη στην οργανωτική δομή των εθνών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).

Η τρίτη επιλογή είναι να ενισχύσει την εξουσία του στη χώρα επιλογή και η προσεκτική προετοιμασία ενός ενδεχόμενου διαδόχου που θα μπορούσε να βασιστεί στα επιτεύγματά του", όπως σημειώνει ο Λίνγκελμπαχ.

Η πολεμική επιχείρηση επιχείρηση στην Ουκρανία πηγαίνει καλά και το ρούβλι έχει γίνει ισχυρότερο από ποτέ από τον Φεβρουάριο του 2020», τόνισε.

Ο Λίνγκελμπαχ επέστησε επίσης την προσοχή στη σταθερή αύξηση της δημοφιλίας του προέδρου.
«Δεν υπάρχει κανείς που, στα μάτια του ρωσικού κοινού, μπορεί να κάνει τη Ρωσία ισχυρότερη», συνόψισε ο συγγραφέας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail