Newsweek: Η χώρα όπου υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης των ΗΠΑ με τη Ρωσία

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία ενδέχεται να έρθουν σε σύγκρουση μεταξύ τους στη Συρία λόγω της πολύ στενής επαφής στη ζώνη μάχης, γράφει η αρθρογράφος του Newsweek, Bonnie Christian.

Σύμφωνα με την αρθρογράφο, η κρίση στην Ανατολική Ευρώπη και η όξυνση των αντιπαραθέσεων μεταξύ των χωρών αυξάνουν σημαντικά τους κινδύνους πολέμου.

«Αυτή είναι μια σκέψη που τρομάζει ακόμη και τα γεράκια, γιατί τα πυρηνικά οπλοστάσια της Ουάσιγκτον και της Μόσχας, αν χρησιμοποιηθούν, είναι αρκετά για να καταστρέψουν τον κόσμο πολλές φορές», σημειώνει η συντάκτρια.

Αν και οι δύο στρατοί που σταθμεύουν στη Συρία δεν είναι ανοιχτά εχθρικοί, λειτουργούν σε στενή γειτνίαση μεταξύ τους και συχνά στο πλευρό των αντίπαλων δυνάμεων. Σύμφωνα με την Christian, σε αυτή την κατάσταση, οποιαδήποτε παράβλεψη ή παρεξήγηση θα γίνει αναμμένο φιτίλι για πυριτιδαποθήκη.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, ο κίνδυνος μπορεί να εξαλειφθεί χάρη σε μια ασφαλέστερη και πιο λογική πολιτική ασφαλείας από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και με τη βοήθεια της πλήρους αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από την Αραβική Δημοκρατία.

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail