Τα μέλη του ISIS που φεύγουν από τη Συρία αναδιοργανώνονται στην Τουρκία!

Η Τουρκία υποστηρίζει το ISIS από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά και αναπτύχθηκε στη Συρία και το Ιράκ, ιδιαίτερα στη Βόρεια και Ανατολική Συρία. Η Τουρκία εφαρμόζει αυτήν την στιγμή μια διαφορετική στρατηγική μετά την αποκάλυψη της συνεργασίας της με το ISIS.

Τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιεί τις λεγόμενες επιχειρήσεις κατά του ISIS στο εσωτερικό της Τουρκίας, προσποιούμενη ότι το πολεμά, αλλά τα μέλη του ISIS απελευθερώνονται αμέσως μετά τις πρώτες ακροάσεις τους στο δικαστήριο. Οι δίκες των μελών του ISIS, που κατηγορούνται για την οργάνωση της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα το 2015, της βομβιστικής επίθεσης στο Σουρούτς το 2015 και της επίθεσης του 2015 στη συγκέντρωση του HDP στο Ντιγιάρμπακιρ, είναι παραδείγματα της λεγόμενης καταστολής του ISIS.

Την προηγούμενη ημέρα, 19 ύποπτοι, εκ των οποίων οι 16 είναι ξένοι υπήκοοι, συνελήφθησαν σε αστυνομική επιχείρηση κατά του ISIS που πραγματοποιήθηκε σε 12 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης. Τέσσερις από τους συλληφθέντες είναι Τούρκοι πολίτες. 16 αλλοδαποί ύποπτοι εργάζονταν σε διάφορες δουλειές ως μανάβηδες, προμηθευτές υφασμάτων, έμποροι, οδηγοί, κατασκευαστές υποδημάτων στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ali Ghanim Yonus Younus, συντάκτης του Al-Rafidain TV με έδρα το Ιράκ, συνελήφθη επίσης.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ISIS-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Alican Uludağ της τουρκικής υπηρεσίας Deutsche Welle, η ύπαρξη των κρατουμένων υπόπτων του ISIS στην Τουρκία αποκαλύφθηκε όταν ψηφιακά υλικά που κατείχε ένα μέλος του ISIS ονόματι Muhammed Al Ali συνελήφθη από την αστυνομία στην πόλη Çorum το 2021. Πολλά μέλη του ISIS φαίνονται στο βίντεο που γυρίστηκε σε περιοχές συγκρούσεων. Το βίντεο δείχνει επίσης εκτελέσεις από το ISIS, προπαγανδιστικές ομιλίες των υπόπτων για να παρακινήσουν μέλη του ISIS και δηλώσεις πίστης στην οργάνωση. Σχεδόν 3.000 μέλη του ISIS φαίνονται στο βίντεο. Σύμφωνα με έρευνα του τμήματος ασφαλείας, ορισμένοι από αυτούς που φαίνονται στο βίντεο βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην Τουρκία.

Τον περασμένο Μάιο, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών αλλοδαπών βομβιστών αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη, την Προύσα και την Ούρφα. Ανώτερα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, την Προύσα, τη Σακαρύα και τα Άδανα.

Εν τω μεταξύ, οι δολοφονίες ηγετών του ISIS όπως ο Abubakir Al-Baghdadi και ο Ibrahim Al-Hashami al-Kureyshi σε συριακά εδάφη που κατέχει η Τουρκία πιστοποιούν τη συνεργασία ISIS-Τουρκίας.
 
* πληροφορίες πρακτορείο FIRAT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail