Το κάμπινγκ της ανέχειας in Greece

«Το μόνο που κατάλαβα από διακοπές φέτος ήταν μια διακοπή της ΔΕΗ».Τα «Μπαλκονήσια», είναι must προορισμός φέτος το καλοκαίρι

 
«Το μόνο που κατάλαβα από διακοπές φέτος ήταν μια διακοπή της ΔΕΗ». Σε αυτή την φράση συνοψίζεται η σημερινή κατάσταση των περισσοτέρων Ελλήνων.

Η ατάκα «θα πάω διακοπές», ακροβατεί επικίνδυνα μεταξύ του να θεωρηθεί επίδειξη και πρόκληση ή το πιο σύντομο ανέκδοτο. Τα «Μπαλκονήσια», είναι must προορισμός φέτος το καλοκαίρι.

Όμως και στο σημείο αυτό εντοπίζεται πρόβλημα, καθώς το μίσθωμα για την πρόσβαση στα μπαλκονήσια είναι τσουχτερό, ενώ οι παροχές είναι με βεβαιότητα… αβέβαιες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc, οι μισοί Έλληνες δε θα πάνε διακοπές φέτος το καλοκαίρι ενώ, όσοι τα καταφέρουν, στην πλειονότητα τους, θα επιλέξουν το χωριό τους ή σπίτια φίλων.

Ενοικιαζόμενο δωμάτιο θα επιλέξει μόλις ένας στους τέσσερις. Το ξενοδοχείο θα προτιμήσει το 23,4% των ερωτηθέντων ενώ, 6,5% θα προτιμήσει το κάμπινγκ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις απαντήσεις στη δημοσκόπηση, τις ίδιες περίπου ημέρες με πέρυσι θα λείψει το 22,3% ενώ, το 16,5% λιγότερες. Περισσότερες ημέρες διακοπών από πέρυσι θα κάνει μόλις το 6,5% των ερωτηθέντων.

Και εδώ ερχόμαστε στα μπαλκονήσια.

Η ακρίβεια, αποτελεί προτεραιότητα των πολιτών σε ποσοστό 85,3% (Marc).

Τον ανήφορο έχουν πάρει τα ενοίκια τα τελευταία χρόνια, με τις ζητούμενες τιμές να παρουσιάζουν αύξηση, μόνο μέσα σε μια 3ετία, ακόμα και της τάξεως του 30% με 55%, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Ξενοδοχείο τα… άστρα

Την ίδια ώρα, ένα στα δύο νοικοκυριά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα έξοδα του ενοικίου αλλά και στους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, αποτυπώνει έρευνα για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής.

Το 49,4% των πολιτών που ζουν στην πρωτεύουσα δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στην έγκαιρη εξόφληση λογαριασμών ρεύματος, τηλεφώνου, νερού, κοινοχρήστων ή ακόμα και του ενοικίου.

Και κάπως έτσι, οι κάτοικοι της πόλης βρίσκονται απειλητικά κοντά στο ύπαιθρο και τη φύση.

Ας θεωρήσουμε, ότι δεν επιλέγουν εκείνοι το κάμπινγκ, αλλά το κάμπινγκ εκείνους.

Η αύξηση των τιμών πλήττει τους πάντες. Όχι, όμως, στον ίδιο βαθμό.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΦΚΑ ένας στους τρεις εργαζομένους (741.286 ή 29,10%) σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα καλείται να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις του, με μηνιαίο μισθό 330€ καθαρά (398€ μεικτά)!

Παράλληλα, ο μέσος μισθός στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα δεν ξεπερνά τα 817€ καθαρά (943€ μεικτά).

Τα πολυθρύλητα «μπάνια του λαού», θα γίνουν στη θάλασσα που (τα) έκανε η κυβέρνηση, όσο για τις χειμερινές διακοπές «να δεις τι σου ‘χω για μετά».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail