Ρωσία για επίθεση στην Οδησσό: Χτυπήσαμε αποθήκη πυραύλων Harpoon και πολεμικό σκάφος

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις χτύπησαν στόχους στο σημαντικό λιμάνι της Οδησσού της Οδησσού το Σάββατο, αποκαλύπτοντας πως οι πύραυλοι του έπληξαν στρατιωτικές υποδομές και αποθέματα όπλων.

«Στο λιμάνι της Οδησσού, στο έδαφος ενός ναυπηγείου, ένα αγκυροβολημένο ουκρανικό πολεμικό πλοίο και μια αποθήκη αντιπλοίων πυραύλων Harpoon, που προμήθευσαν οι ΗΠΑ στο καθεστώς του Κιέβου, καταστράφηκαν από τη θάλασσα με μεγάλης εμβέλειας κι υψηλής ακρίβειας πυραύλους», ανέφερε το υπουργείο την Κυριακή εννοώντας πυραύλους Καλίμπρ που εκτοξεύονται από μονάδες επιφανείας και υποβρύχια.

Η επίθεση χτύπησε επίσης μια εγκατάσταση επισκευής όπου έχουν επισκευαστεί σκάφη του ουκρανικού ναυτικού.

Το χτύπημα στον στόχο στην Οδησσό, που είναι ένας σημαντικός εμπορικός κόμβος στα νοτιοδυτικά της Ουκρανίας, ήρθε μια ημέρα μετά την υπογραφή μιας συμφωνίας με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ για την απεμπλοκή των εξαγωγών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail