Σκούζει η Μιλλιέτ για το πρώτο ΟΧΙ στα F-16: Πόλεμος Ελλάδας και λόμπι να αποτρέψουν την πώληση


Freepen.gr - Η τροπολογία σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η πώληση νέων F-16, κιτ εκσυγχρονισμού και αναβαθμισμένης τεχνολογίας στην Τουρκία υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων με 244 ψήφους (184 από Δημοκρατικούς και 60 από Ρεπουμπλικάνους) υπέρ και 179 κατά (30 από Δημοκρατικούς και 149 από Ρεπουμπλικάνους).

Επόμενο βήμα είναι να περάσει και από τη Γερουσία ώστε στη συνέχεια να καταστεί νόμος του κράτους και να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του Αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Το νομοσχέδιο, παρουσίασαν ο Δημοκρατικός Κρις Παππάς και ο Ρεπουμπλικανός Φρανκ Παλόνε, για τους οποίους η τουρκική Μιλλιέτ σχολιάζει πως είναι γνωστοί για την εγγύτητά τους με το ελληνικό λόμπι. 


Το τουρκικό μέσο τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του με "Πόλεμο λόμπι κατά της Τουρκίας" κι εναποθέτει τις ελπίδες του στη δυνατότητα του Μπάιντεν να ασκήσει βέτο σημειώνοντας πως η Ελλάδα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αποτρέψει την πώληση νέων πολεμικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία μέσω λόμπι στις ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail