Τα ιρανικά drones ενδέχεται να υποστηρίξουν τη ρωσική πρόοδο στην Ουκρανία

Freepen.gr - Οι γραμμές του μετώπου στην ανατολική και νότια Ουκρανία είναι στις φλόγες. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε όλη τη γραμμή επαφής.

Από τις 26 Ιουλίου, το κύριο hotspot του πολέμου βρίσκεται στα βόρεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας επιχειρούν να προχωρήσουν προς τις πόλεις Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ όπου θα διεξαχθεί η αποφασιστική μάχη για το Ντονμπάς.

Τις τελευταίες ημέρες, οι μονάδες της Ρωσίας, της DPR και της LPR διεκδίκησαν νέα κέρδη.

Η μάχη για το Μπαχμούτ πλησιάζει. Το πρωί της 26ης Ιουλίου, οι πρώτες αναφορές από τις πρώτες γραμμές επιβεβαίωσαν ότι η πόλη Pokrovskoe που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια του Bakhmut τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο. Μετά από έντονες μάχες, ρωσικές ομάδες επίθεσης και μονάδες της DPR Κοζάκ απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από τις στρατιωτικές τους θέσεις στις βόρειες συνοικίες της πόλης.

Ως αποτέλεσμα της προέλασης, δυνάμεις υπό τη Ρωσία απειλούν τις ουκρανικές θέσεις στην πόλη Μπαχμούτ. Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν επίσης μια επίθεση στην πόλη Bakhmutsky από τις θέσεις τους Pokrovskoe και Vladimirovka που βρίσκονται κοντά. Ο Bakhmutsky είναι η «πύλη» προς το Soledar. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται επίσης στο βόρειο τμήμα του χωριού Stryapovka και στα παρακείμενα υψώματα.

Το χωριό Novoluganskoye που βρίσκεται στη δυτική ακτή της δεξαμενής του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Uglegorskaya αποκλείστηκε πλήρως στις 26 Ιουλίου. Οι ρωσικές εργασίες εκκαθάρισης συνεχίζονται στους δρόμους. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σχεδόν υποχωρήσει. Ωστόσο, η ρωσική προέλαση επιβραδύνεται από βαριά ναρκοθετημένους δρόμους.

Η μάχη για τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Uglegorskaya, που κηρύχθηκε στις 25 Ιουλίου, συνεχίζεται. Το εργοστάσιο βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων. Η μάχη για τον έλεγχο της εγκατάστασης περιπλέκεται από την απειλή τυχόν επεισοδίων ή προκλήσεων.

Στην περιοχή Seversky, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν έντονα τα εχθρικά στρατεύματα που προελαύνουν στην περιοχή Berestovoye και Belogorovka.

Ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πολεμούν με ξένα όπλα που προμηθεύονται από τους Δυτικούς Συμμάχους του Κιέβου, η Ρωσία φέρεται να λαμβάνει στρατιωτική βοήθεια από το Ιράν.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, το Ιράν έχει πουλήσει έναν συγκεκριμένο αριθμό από τα UAV Shahed 129 στη Ρωσία.
Για πρώτη φορά, οι ισχυρισμοί έγιναν από εκπροσώπους της Ουάσιγκτον. Ωστόσο, τόσο η ρωσική όσο και η ιρανική πλευρά δεν επιβεβαίωσαν καμία πληροφορία για τέτοιες συμφωνίες.

Εν τω μεταξύ, φορτηγά αεροσκάφη IL-76 φορτωμένα με άγνωστο φορτίο από το Ιράν συνεχίζουν να φτάνουν στα αεροδρόμια κοντά στη Μόσχα.

Τα ιρανικά επιθετικά UAV, όπως το Shahed 129, μπορούν να επεκτείνουν σημαντικά τις δυνατότητες του ρωσικού στρατού. Τέτοια μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του ρωσικού στρατού και τα drones θα μπορούν να εκτελούν βαριά πλήγματα με πυραύλους κρουζ σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

* απόδοση από το southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail