Δύο δυτικοί ενεργειακοί γίγαντες αποχωρούν από ρωσικό κοίτασμα στην Αρκτική

jp26jp / pixabay
Freepen.gr - Η ρωσική κυβέρνηση εξέδωσε εντολή οι μετοχές που κατέχει η νορβηγική ενεργειακή εταιρεία Equinor και η γαλλική Total Energies σε ένα μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου, να μεταβιβαστούν στον φορέα εκμετάλλευσης του έργου, την κρατική Zarubezhneft.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το πετρελαϊκό έργο Kharyaga λόγω των διεθνών κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Η Equinor κατείχε μερίδιο 30% στον τομέα και η Total κατείχε το 20%. Οι όροι της μεταβίβασης ιδίων κεφαλαίων δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

Και οι δύο εταιρείες ήταν μέρος της χερσαίας ανάπτυξης πετρελαίου Kharyaga, που βρίσκεται στην Αρκτική της Ρωσίας, για περισσότερα από 20 χρόνια. Είναι ένα από τα τρία έργα κοινής χρήσης παραγωγής στη Ρωσία, με άλλα δύο – το Sakhalin 1 και το Sakhalin 2 – να λειτουργούν μεγαλύτερα υπεράκτια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου κοντά στο νησί Sakhalin στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας.

Η Zarubezhneft θα κατέχει πλέον το 90% των μετοχών στην Kharyaga, με την τοπική Nenets Oil να κατέχει το υπόλοιπο 10%.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail