Ρώσος αξιωματικός αεράμυνας: «Στόχος για αρχάριους» τα τουρκικά drones Bayraktar

Global Look press/Petro Poroshenko
Freepen.gr - Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar είναι από καιρό στόχοι για αρχάριους και όχι δύσκολα για τον ρωσικό στρατό, δήλωσε την Τρίτη 26 Ιουλίου ένας αξιωματικός αντιαεροπορικής ομάδας της ομάδας O [Γενναίοι].

«Στην αρχή της επιχείρησης, πολλά Bayraktar καταρρίφθηκαν από τα συστήματά μας και όλα ήταν επιτυχημένα. Εκατό τοις εκατό χτύπημα. Στην πραγματικότητα, δεν είναι πλέον δύσκολο για εμάς να πολεμήσουμε τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, και χαριτολογώντας το αποκαλούμε "επίπεδο αρχαρίου" για έναν χειριστή», είπε στο RIA Novosti.

Στις 18 Ιουλίου, ο κατασκευαστής Bayraktar διαβεβαίωσε ότι δεν θα πουλήσει ποτέ drones στη Ρωσία. Ο Haluk Bayraktar, Γενικός Διευθυντής της Baykar Makina, τόνισε ότι η Τουρκία και η Ουκρανία έχουν στρατηγικό επίπεδο σχέσεων και αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στην αεροδιαστημική και την αμυντική βιομηχανία. 

Στις 28 Ιουνίου, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov είπε ότι το τουρκικό εργοστάσιο Baykar Makina θα επικεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικότητάς του στο εγγύς μέλλον στην παραγωγή drones κρούσης Bayraktar για τις ανάγκες των Ουκρανών εθνικιστών. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail