DPR: Οι Ουκρανοί χτύπησαν σκόπιμα κέντρο κράτησης δικών τους αιχμαλώτων - Τι θέλουν να κρύψουν

Daniil Bezsonov / Telegram
Freepen.gr -
Το Κίεβο γνώριζε ακριβώς πού κρατούνταν οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου όταν διέταξε μια επίθεση στο κέντρο κράτησης στο Ντονμπάς, ισχυρίστηκε ο Έντουαρντ Μπασουρίν, εκπρόσωπος του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR).

Η επίθεση στη φυλακή κοντά στο χωριό Yelenovka το πρωί της Παρασκευής στοίχισε τη ζωή σε 53 ανθρώπους, ενώ άλλοι 75 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την DPR. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι η εγκατάσταση είχε μέλη του τάγματος Azov της Ουκρανίας, οι μαχητές του οποίου παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις και τις δυνάμεις του Donbass κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του εργοστασίου χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη. Το τάγμα είναι διαβόητο πωε έχει μαχητές με εθνικιστικές και νεοναζιστικές απόψεις.

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι η ίδια η Ουκρανία καθόρισε τον τόπο κράτησης των αιχμαλώτων πολέμου, έτσι ήξεραν ακριβώς πού φυλάσσονταν και σε ποιο μέρος», είπε ο Μπασουρίν στους δημοσιογράφους.

Η Συνήγορος του Πολίτη της DPR, Ντάρια Μορόζοβα, εξήγησε πως οι ουκρανικές αρχές είχαν προηγουμένως επιμείνει ότι η εγκατάσταση της Yelenovka είναι κέντρο κράτησης για Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου.
 


«Συζητήθηκε, ήταν δική τους πρόταση. Ήξεραν, δηλαδή, πολύ καλά πού κρατούνταν οι κρατούμενοι, κατόπιν δικής τους επιθυμίας. Έτσι αφαίρεσαν κυνικά τη ζωή 50 δικών τους αξιωματικών και στρατιωτών», είπε στην εφημερίδα Izvestia.

Κατά τη γνώμη του Μπασουρίν, η φυλακή έγινε στόχος «αφού οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου άρχισαν να μιλούν για τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει με εντολή των διοικητών τους». Καθώς οι εντολές για τη διεξαγωγή αυτών των εγκλημάτων, σύμφωνα με τον Basurin, είχαν εκδοθεί από το Κίεβο, η ουκρανική « πολιτική ηγεσία » διέταξε την επίθεση στο κέντρο κράτησης χρησιμοποιώντας πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών HIMARS αμερικανικής κατασκευής «για να κρύψουν εκείνα τα εγκλήματα για τα οποία Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου άρχισαν να μιλάνε».

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι ακόμη και η έλλειψη πυρομαχικών δεν τους εμπόδισε να κλείσουν τα στόματα εκείνων των Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου που άρχισαν να λένε πώς σκότωσαν, πού σκότωσαν και γιατί σκότωσαν τον άμαχο πληθυσμό», είπε ο Μπασουρίν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail