Οι γερμανικές πόλεις κλείνουν το ζεστό νερό και διακόπτουν τον φωτισμό στα κυβερνητικά κτίρια

PeterDargatz / pixabay
Freepen.gr - Οι γερμανικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα βαρύ χειμώνα με ελλείψεις φυσικού αερίου και εκτίναξη των τιμών, ανακοινώνοντας νέα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας σε πόλεις σε όλη τη χώρα, ανέφερε ο Guardian.

Το Ανόβερο στη βορειοδυτική Γερμανία απενεργοποίησε το ζεστό νερό σε ντους και μπάνια σε δημόσια κτίρια και χώρους αναψυχής αυτή την εβδομάδα. Τα δημοτικά κτίρια στην πόλη θα θερμαίνονται μόνο στους 20 βαθμούς Κελσίου από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου. Η χρήση φορητών κλιματιστικών και ανεμιστήρων θέρμανσης θα απαγορεύεται.

"Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη", δήλωσε ο δήμαρχος του Ανόβερου Μπελίτ Ονάι. «Κάθε κιλοβατώρα μετράει και η προστασία των υποδομών ζωτικής σημασίας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα».

Στο Βερολίνο, τη γερμανική πρωτεύουσα, εκατοντάδες μνημεία και δημοτικά κτίρια έπεσαν στο σκοτάδι για να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Και στο Μόναχο, στο νότο της Γερμανίας, οι εξωτερικοί προβολείς που φωτίζουν τα δημοτικά κτίρια έκλεισαν καθώς και το ζεστό νερό στα κτίρια για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κίνηση για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας έρχεται καθώς οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε μείωση της ζήτησης κατά 15% μέχρι τον επόμενο χειμώνα. 

Για μήνες, η Γερμανία ζήτησε από τους κατοίκους να κάνουν λιγότερα ντους για εξοικονόμηση ενέργειας.

Και οι περικοπές στο ζεστό νερό και τον φωτισμό μπορεί να μην είναι αρκετές.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα ενέργειας του Bloomberg, Χαβιέρ Μπλας, «με το Nord Stream 1 να ρέει με μόλις 20% της χωρητικότητας από τις 27 Ιουλίου, η Γερμανία ΔΕ θα έχει αρκετό φυσικό αέριο καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, εκτός αν εφαρμοστούν μεγάλες μειώσεις της ζήτησης οπότε το Βερολίνο θα χρειαστεί να ενεργοποιήσει το στάδιο 3 του προγράμματος έκτακτης ανάγκης αερίου».

Η Γερμανία φαίνεται να προετοιμάζεται για το πιθανό χειρότερο σενάριο ενεργειακής κρίσης τον χειμώνα. Είναι καιρός για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να θέσει σε λειτουργία σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και να επεκτείνει τη λειτουργία των πυρηνικών σταθμών, εάν επιβιώσει τον ερχόμενο χειμώνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail