Η Ουκρανία πανηγυρίζει ψεύτικες νίκες

Freepen.gr - Αφού η μητροπολιτική περιοχή Severodonetsk-Lisichansk τέθηκε υπό τον έλεγχο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, οι γραμμές του μετώπου στην Ανατολική Ουκρανία δέχθηκαν πυρά από βαριές μάχες θέσης. Οι προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να σταματήσουν τη ρωσική προέλαση στην LPR και να εξαπολύσουν την αντεπίθεση σε άλλες περιοχές απέτυχαν. Σε απάντηση, το καθεστώς του Κιέβου ξεκίνησε μια μάχη στα μέσα ενημέρωσης, διεκδικώντας νέες ψεύτικες νίκες.

Σφοδρές μάχες εξαπλώνονται στα δυτικά προς το Σλαβιάνσκ. Η πρώτη γραμμή βρισκόταν ανάμεσα στο Σεβερσκ, το Σολεντάρσκ και το Μπαχμούτ ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις καθαρισμού στους οικισμούς στα περίχωρα του Λισιτσάνσκ.

Ο ρωσικός στρατός είναι πιθανό να κάνει μια τακτική παύση στην περιοχή προκειμένου να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του για περαιτέρω προόδους. Αναμένεται ότι η ρωσική ομάδα στην περιοχή Izyum θα ενισχυθεί. Ένας τέτοιος ελιγμός θα επέτρεπε την επανέναρξη της ρωσικής προέλασης προς το Σλαβιάνσκ από τα βόρεια και πιθανώς τον εγκλωβισμό μιας μεγαλύτερης ομάδας ουκρανικών δυνάμεων στα βόρεια της DPR.

Εν τω μεταξύ, οι γραμμές του μετώπου στις άλλες ουκρανικές περιοχές παραμένουν αμετάβλητες. Οι εμπόλεμες πλευρές σφυροκοπούν τις εχθρικές θέσεις αλλά δεν έχουν επιτύχει κανένα κέρδος μέχρι στιγμής.

Χάνοντας στο πεδίο της μάχης, το Κίεβο ανακοινώνει ψεύτικες νίκες. Η ουκρανική υποχώρηση από το Lisichansk αξιώθηκε ως άλλη μια επιτυχημένη επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα να λάβει πιο πλεονεκτικές θέσεις ο ουκρανικός στρατός.

Μια άλλη από τις νίκες του Κιέβου διεκδικήθηκε στο νησί Zmeiny.

Οι ρωσικές δυνάμεις έφυγαν από το νησί στις 30 Ιουνίου. Οι στρατιωτικοί απομακρύνθηκαν με τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις. Στη συνέχεια, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μαζικές επιδρομές σε εγκαταλελειμμένες θέσεις, καταστρέφοντας τον εναπομείναν στρατιωτικό εξοπλισμό και απενεργοποιώντας εγκαταστάσεις υποδομής.

Οι δυνάμεις του Κιέβου δεν έχασαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν άλλη μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων.

Στις 4 Ιουλίου, η Natalia Humenyuk, Επικεφαλής του Κοινού Συντονιστικού Κέντρου Τύπου των Αμυντικών Δυνάμεων στη Νότια Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι η ουκρανική σημαία υψώθηκε πάνω από το νησί και η περιοχή τέθηκε υπό τον έλεγχο του Κιέβου. Αυτοί οι ισχυρισμοί διαδόθηκαν από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης που υποστηρίχθηκαν από αρχειοθετημένες φωτογραφίες.

Αργότερα την ίδια μέρα, η Humenyuk ήταν υποχρεωμένη να διευκρινίσει ότι τα λόγια της πρέπει να ληφθούν μεταφορικά.

Καμία ουκρανική δύναμη δεν αποβιβάστηκε στο νησί. Στην πραγματικότητα, η σημαία μόλις που πετάχτηκε από ένα ελικόπτερο και τώρα «περιμένει τους Ουκρανούς στρατιώτες να την υψώσουν».

Το νησί Zmeiny παραμένει στη γκρίζα ζώνη και καμία από τις εμπόλεμες πλευρές δεν το ελέγχει. Η ουκρανική σημαία πιθανότατα θα περιμένει πολύ για να την υψώσουν οι Ουκρανοί καθώς η περιοχή περιπολείται στενά από τον ρωσικό στόλο και την αεροπορία της Μαύρης Θάλασσας.

Ωστόσο, τα παραπάνω σχόλια χάθηκαν από τα mainstream media και τώρα οι Ουκρανοί γιορτάζουν μια ακόμη ψεύτικη νίκη του καθεστώτος του Κιέβου.

https://southfront.org/ukraine-celebrates-fake-victories/
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail