Έτσι κάνουν τα σοβαρά κράτη - Στον πάτο της θάλασσας έστειλε το Ισραήλ 3 drones που προσέγγισαν γεωτρύπανο

Freepen.gr - Τρία άοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία φαινόταν να κατευθύνονται κατευθείαν προς ένα κοίτασμα φυσικού αερίου στα ανοικτά του Ισραήλ και το γεωτρύπανο Energean Power FPSO, καταρρίφθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Αυτό το περιστατικό έρχεται μόλις εβδομάδες αφότου ο Λίβανος προειδοποίησε το Ισραήλ για οποιαδήποτε δραστηριότητα στην περιοχή, μετά την άφιξη του Energean Power FPSO, καθώς η χώρα πιστεύει ότι το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish βρίσκεται σε αμφισβητούμενα ύδατα όπου και τα δύο κράτη ευελπιστούν να εκμεταλλευτούν τα υπάρχοντα κοιτάσματα.

Τότε, ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν δήλωσε ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα στην επίμαχη περιοχή «αποτελεί πρόκληση και εχθρική πράξη». Από την άλλη πλευρά, το Ισραήλ υποστηρίζει πως το πεδίο αυτό δεν αποτελεί μέρος της επίμαχης περιοχής, καθώς βρίσκεται στα ύδατα της χώρας.

Η παρακολουθούνται από μονάδες ελέγχου εδάφους καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης τους».

Τα drones «εντοπίστηκαν σε πρώιμο στάδιο και αναχαιτίστηκαν στο βέλτιστο επιχειρησιακό σημείο», καθώς «πλησίαζαν τον εναέριο χώρο πάνω από τα οικονομικά ύδατα του Ισραήλ», ανέφερε η IDF.

* πληροφορίες από oilandgaspeople.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail