Τα δυτικά συμφέροντα έγκεινται στον περιορισμό της Ρωσίας, είπε ο Μεντβέντεφ

RIA Novosti / Ekaterina Shtukina
Freepen.gr - Τα βαθιά συμφέροντα των χωρών της συλλογικής Δύσης έγκεινται στον περιορισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτό είναι ένα εννοιολογικό έργο που δεν αλλάζει από χρόνο σε χρόνο, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Τα βαθύτερα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, κατά τη γνώμη τους, είναι να περιορίσουν την ανάπτυξη της Ρωσίας όσο το δυνατόν περισσότερο. Κατά κάποιο τρόπο ζηλεύουν εμάς, τις δυνατότητές μας, κατά κάποιο τρόπο πιθανώς μας φοβούνται, αλλά το πιο σημαντικό, έχουν ουσιαστικά αυτό το εννοιολογικό καθήκον που δεν αλλάζει από χρόνο σε χρόνο και περνά από τη μια κυβέρνηση στην άλλη», είπε σε μια συνάντηση με βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.

Σημείωσε ότι η ιστορία των σχέσεων της Ρωσίας με πολλά μεγάλα κράτη είναι πολύ δύσκολη: οι χώρες ήταν σύμμαχοι κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και κυριολεκτικά αμέσως μετά το τέλος του, οι δυτικοί σύμμαχοι άρχισαν να ακολουθούν μια πορεία που αποσκοπούσε στον περιορισμό της ανάπτυξης της ΕΣΣΔ. 

«Υπάρχουν πολλοί ιστορικοί λόγοι εδώ, δε θα ασχοληθώ με αυτά τώρα… το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και σήμερα, σε σχέση με τη χώρα μας, σε σχέση με τη Ρωσική Ομοσπονδία, η λεγόμενη συλλογική Δύση ή ο δυτικός κόσμος ακολουθεί μια πολιτική περιορισμού της ανάπτυξής μας», είπε ο Μεντβέντεφ.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail