Η Γερμανία δεν έχει φυσικό αέριο για να περάσει τον χειμώνα, προειδοποιεί ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής

ΑΡ Ρhοtο / Μichael Prοbst
Freepen.gr - Οι γερμανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου δεν είναι επί του παρόντος αρκετά γεμάτες για να περάσουν τον χειμώνα χωρίς ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου, δήλωσε ο Klaus Mueller, επικεφαλής του ρυθμιστικού γραφείου ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου της χώρας, σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag την Κυριακή.

"Οι δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου είναι σχεδόν κατά 65% γεμάτες. Αυτό είναι καλύτερο από τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά εξακολουθεί να μην είναι αρκετό για να περάσει ο χειμώνας χωρίς ρωσικό αέριο", δήλωσε ο Mueller της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων. 

Υπενθύμισε επίσης ότι οι εργασίες συντήρησης του Nord Stream ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Πέμπτη.

«Τώρα πολλά εξαρτώνται από το αν και πόσο αέριο θα ρέει μέσω του αγωγού μετά τη συντήρηση», είπε ο πρόεδρος της γερμανικής Bundesnetzagentur.

* πληροφορίες ΤΑΣΣ


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail